Clujul, cel mai scump oras din tara la chirii. Cu 8% mai mari decat la Bucuresti

Updated on august 7, 2015 Cluj-Napoca a devenit cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor, cu diferențe de până la 8% față de Capitală.

În Cluj-Napoca, chiria medie solicitată pe segmentul garsonierelor s-a menținut constantă în ultimul an, la o valoare de 250 euro/lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat acum cu 320 euro/lună, față de 300 euro/lună în vara lui 2014. Cel mai mare avans, de la 310 la 400 euro/lună, a fost consemnat la apartamentele cu trei camere. Astfel, Clujul devine, conform analizei Imobiliare.ro, orașul cu cele mai mari chirii din țară.

‘Ca în fiecare an, în august asistăm la o creștere a cererii pe segmentul chiriilor, nivelul maxim urmând să fie atins în septembrie. În această perioadă ne așteptăm ca volumul căutărilor să crească cu până la 30%.

În contextul în care locurile din cămine sunt insuficiente, închirierea unui apartament pe piața liberă e o provocare pentru studenți, atât în ceea ce privește disponibilitatea ofertelor pe piață, cât și prețul.

Cluj-Napoca se remarcă prin faptul că a devenit cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor, cu diferențe de până la 8% față de București.

Asistăm la o premieră pe piața imobiliară din România, pentru prima dată chiriile dintr-un oraș secundar sunt mai mari decât cele din Capitală’, spune Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro, citat de agerpres.ro

Diferențele consemnate în raport cu valorile înregistrate în Capitală sunt de 8% în cazul garsonierelor, 6% în cazul apartamentelor cu două camere, respectiv 5% pentru cele cu trei camere.

error: Content is protected !!