Cluj: Trafic record pe aeroportul International Avram Iancu. Se estimeaza ca vor fi peste 1.4 milioane pasageri pana la sfarsitul anului

Updated on august 6, 2015 Trafic record pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca. În primele 6 luni din 2015 numărul pasagerilor a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru acest an, se estimează atingerea cifrei de 1,4 milioane de pasageri transportați de pe Aeroportul Internațional Cluj.

În prezent, de aici sunt operate 23 de destinații regulate spre 11 țări din Europa și Orientul Mijlociu, prin intermediul a 4 operatori aerieni. Pentru perioada următoare au fost anunțate lansarea de 2 noi zboruri: spre Dubai (cu Wizz Air din 19 decembrie 2015) și spre Varșovia (cu LOT Polish Airlines din 2 ianuarie 2016).

Cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, în perioada următoare, vor fi demarate o serie de investiții care vor viza creșterea capacității de procesare a pasagerilor și sporirea gradului de confort în zona de îmbarcare, extinderea platformei de parcare aeronave pentru a permite dezvoltarea traficului și lucrări de reparații la suprafețele de mișcare aeroportuare (platforma de parcare aeronave și calea de rulare Delta), construite în anul 1968.

error: Content is protected !!