Cluj. Criza de oferte fara precedent pe piata chiriilor. Studentii se lupta pentru apartamente. Vezi aici preturile:

Updated on august 27, 2015 Zeci de mii de studenți care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puțin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari 5 orașe din țară, mult sub cerere, potrivit imobiliare.ro

Pe segmentul chiriilor asistăm la o criză de oferte, în condițiile unei supracereri venită din prăbușirea vânzărilor în perioada de criză. La aceasta se adaugă, în septembrie, zeci de mii de studenți care nu au acces la locurile din cămine. În această perioadă, în cursul unei săptămâni, apar mai puțin de 4.000 de apartamente de închiriat cumulat în cele mai mari 5 orașe din țară, mult sub cerere.

Studenții, dar și ceilalți chiriași sunt într-o cursă contracronometru, un apartament cu un preț bun putând fi închiriat și în câteva ore. În Târgul de Chirii, ne-am propus să aducem în același loc toată oferta disponibilă în piață”, subliniază Adrian Erimescu, director general Imobiliare.ro, citat de dailybusiness.ro

În Cluj Napoca, în cartierul Mărăști, o locuință monocamerală, situată la etajul unu din patru, este disponibilă spre închiriere cu 150 de euro pe lună; aceasta are 21 de metri pătrați utili și este complet mobilată și utilată.

În zona Baciu, un apartament cu două camere, nemobilat, are un preț cerut de 200 de euro pe lună; locuința dispune de o suprafață utilă de 51 de metri pătrați utili și este amplasată la etajul al doilea din patru al unui bloc finalizat în 2008.

În zona Grigorescu, proprietarul unui apartament cu trei camere, de 70 de metri pătrați utili, solicită 250 de euro pe lună; amplasat la etajul unu din zece, imobilul este mobilat și utilat.

error: Content is protected !!