Cluj: sufocati de gunoaie. Rampa de stocare a deseurilor, inchisa. Vicepresedintele CJ Cluj: Noroc ca nu este cald afara

Updated on mai 26, 2015

Rampa temporară de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă, în noaptea de luni spre marţi, din cauza depăşirii capacităţii de stocare. Autorităţile locale şi judeţene caută soluţii pentru depozitarea gunoaielor.

„Am închis rampa temporară de la Pata Rât în noaptea de luni spre mari, deoarece s-a depăşit capacitatea de stocare a gunoaielor. Închiderea este pe termen nelimitat, astfel încât aici nu se vor mai putea depozita deşeuri.

Noi vom încerca să mai transportăm o parte din deşeurile care sunt acum depozitate în altă parte, să mai facem loc, dar nu ştiu cât va mai dura această operaţiune”, a spus Mircea Vereş, reprezentant al SC Salprest Rampă, societatea care administrează rampa de deşeuri de la Pata Rât, citat de antena3.ro

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii de preşedinte, Vakar Istvan, a confirmat că există o situaţie de criză legată de colectarea deşeurilor.

„Noroc că nu este cald afară pentru că dacă stau o perioadă mai mare deşeurile în stradă există un risc de epidemii. Trebuie găsită o soluţie de urgenţă până joi măcar, când Primăria Feleacu va avea o şedinţă de Consiliu Local în care vor analiza dacă acceptă să ofere un teren situat în zona Centrului de Management Integrat a Deşeurilor pe care să se depoziteze, temporar, gunoaiele”, a spus Vakar.

Rampa temporară de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă din cauza depăşirii capacităţii de stocare, la trei luni după ce şi rampa propriu-zisă a fost închisă din acelaşi motiv.

În februarie, rampa de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă din cauza depăşirii capacităţii de stocare, iar de atunci gunoaiele au fost duse la rampa temporară.

Deşeurile colectate din Cluj-Napoca şi din judeţul Cluj urmau să fie depozitate până în 15 iulie pe rampa temporară, urmând ca după această dată să se găsească o altă soluţie până la finalizarea proiectului CJ Cluj, estimată la 31 decembrie 2015.

CJ Cluj a început în 2012 un proiect de construire a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) pe un teren situat în comuna Feleacu de lângă Cluj-Napoca, care trebuia să preia toate deşeurile din judeţ, având termen de finalizare în octombrie 2014. După ce firmele care au câştigat prin licitaţie contractul au intrat în insolvenţă, termenul de finalizare a proiectului în valoare de 107,5 milioane de lei finanţat din fonduri europene a fost modificat. Acum, finalizarea lucrărilor este programată pentru 31 decembrie 2015.

Advertisements
error: Content is protected !!