Cluj: 1.000 de locuri de munca disponibile la Spitalul Judetean de Urgenta

Updated on mai 22, 2015

Din cauza salarilor foarte mici oferite de stat  în sistemul medical, inifirmierele și asistentele din spitalele românești au ales să plece în străinătate în căutarea unei vieți mai bune. Este cazul și Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca unde, momentan, sunt disponibile 1.000 de locuri de muncă.

În secţia chirurgie au fost închise două saloane de terapie intensivă, după ce una dintre cele trei infirmiere de aici a demisionat.

În ultimul an, conducerea spitalului a organizat în fiecare lună concurs pentru ocuparea posturilor libere de asistent şi infirmier. La unele din ele s-a înscris câte un singur candidat. La altele, cei care au venit au răspuns foarte slab la testul al cărui nivel maxim este de 100 de puncte.

Este inadmisibil ca lucrarea să fie de 15 puncte, cu 15 din oficiu, lucrarea să fie de 30 de puncte. Acest asistent care ia 15 puncte, dacă ne așezăm în pat ca pacient, cum ne îngrijește?”, declară Monica Costin, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Cluj, pentru digi24.ro

Melinda Horvat a lucrat în ultimii opt ani ca infirmieră, pentru un salariu de doar 800 de lei. Spune că în fiecare lună strâgea câte 70 de ore suplimentare pe care nu le recupera niciodată şi nici nu primea bani în plus.

E prea mult. Suntem doar trei infirmiere şi ar trebui să fim șase”, spune Melinda Horvat, infirmieră.

„Avem peste 1.500 de zile libere neacordate în timp legal angajaților din spitalul județean, asta înseamnă aproape patru ani de zile”, spune Radu Vasile, președinte sindicatul Solidaritatea Sanitară.

Spitalul Judeţean din Cluj-Napoca, în care sunt trataţi peste 72.000 de pacienţi anual, are aproape 3.000 de angajaţi şi încă 1.000 de posturi libere.

error: Content is protected !!