Cluj: 168 de persoane au fost muscate de capuse, in aceasta primavara. Vezi ce NU trebuie sa faci daca esti muscat

Updated on mai 7, 2015 Odată cu încălzirea vremii se înregistrează o creştere semnificativă a numărului de persoane înţepate de căpuşe .

În acest an, în judeţul Cluj, 168 persoane au fost muşcate de această insectă. Din fericire nu s-a înregistrat nici un caz de îmbolăvire cu boala Lyme.

Potrivit unor date oferite de Direcţia de Sănătate Publică Cluj, în 2014 au fost înregistrate 879 de cazuri, iar în 10 s-a confirmat boala Lyme.

Reprezentanţii DSP, citati de radiocluj.ro,  menţionează că înţepătura de căpuşă nu înseamnă obligatoriu boală, pentru că nu toate căpuşele sunt purtătoare ale agentului patogen.

Cele mai eficiente metode de prevenire a muşcăturilor de căpuşe implică: evitarea locurilor cunoscute ca fiind infestate cu aceste insecte, evitarea interacţiunii directe cu un animal parazitat, acţiuni de deratizare şi echiparea corespunzătoare atunci când ieşiţi la iarbă verde.

În cazul în care aţi descoperit o căpuşă pe piele trebuie să ştiţi că în zona respectivă nu trebuie să aplicaţi alcool, oţet, ulei, benzină sau salivă deoarece insecta ar putea elimina tot ce conţine direct în fluxul sanguin.
Cel mai indicat este să mergeţi de urgenţă la medic. Încercând să o înlaturaţi acasă, riscaţi să o rupeţi, partea cea mai dăunătoare rămânând sub piele.

Advertisements
error: Content is protected !!