Cluj. Emil Boc, despre demolarea garajelor din oras: Nu va incepe in 2015 pentru ca exista doua probleme importante de rezolvat

Updated on aprilie 9, 2015 Primarul Clujului a declarat că demolarea garajelor din oraş nu va începe în 2015 pentru că există două probleme importante de rezolvat: situaţia juridică a terenurilor şi timpul care trebuie acordat proprietarilor acelor construcţii înainte ca ele să le fie ridicate.

Clujenii care nu deţin un garaj pe domeniul public au început să-i pârască la primărie pe cei care folosesc astfel de construcţii „pe post de cămară sau depozit” şi cer tot mai insistent demolarea acestor garaje.

Primarul Emil Boc cere timp, însă, pentru ca aceste construcţii să dispară de pe raza municipiului Cluj-Napoca şi invocă două probleme care vor trebui rezolvate înainte de demolarea propriu-zisă.

„În primul rând vorbim despre situaţia juridică a terenului de sub garaje şi apoi de un timp pe care trebuie să-l acorzi proprietarilor pentru a fi informaţi că acolo se construieşte altceva.

Totul trebuie făcut gradual, pentru că unii au autorizaţie de construcţie şi trebuie să respecţi acest drept, cu un termen rezonabil de informare între 3 şi 6 luni.

În locul garajelor vrem să amenajăm câte un parking de mari dimensiuni, iar acolo unde nu e posibil asta vrem să amenajăm parcări la sol.

Dacă avem revendicări de teren şi puneri în posesie nu facem altceva decât să-i învrăjbim pe oameni, pentru că nu vei mai putea să ai nici măcar atâtea locuri de parcare câte garaje sunt acum.

Demolarea garajelor e o situaţie care se va avea în vedere, dar luată pas cu pas, treptat. Anul acesta nu va fi demolat niciun garaj pentru că nu sunt reglementate situaţiile juridice”, a declarat Emil Boc la Napoca FM si preluat de citynews.ro.

Iniţial, primarul Clujului a spus că în 2015 vor fi demolate primele garaje, însă potrivit unor surse din primăria clujeană edilul ar dori să aştepte până după alegerile din vara anului viitor, atunci când ţinteşte un alt mandat de primar.

error: Content is protected !!