Cluj: 4 tineri clujeni au lansat o aplicatie care va revolutiona transportul. Cum va functiona CoTaxi

Updated on aprilie 6, 2015 O aplicaţie ce îşi propune să schimbe felul în care clujenii vor circula cu taxi-ul a fost lansată, zilele trecute, de patru clujeni. Denumită CoTaxi, aplicaţia de smartphone lansată pentru sistemul de operare Android este una de partajare. Mai precis, utilizatorul va avea posibilitatea să găsească alte persoane cu aceeaşi destinaţie şi cu care care să împartă costurile.

Cei care au lucrat la aplicaţia CoTaxi sunt Filip Maruşca, Vlad Negrea, Efraim Buduşan (colegi la Liceul Teoretic „Avram Iancu”) si Cristi Cisteian (student la Universitatea BabeB, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii). Tinerii au fost ajutaţi de câţiva mentori care au experienţă mai multă decât ei în domeniu.

„Folosirea aplicaţiei este destul de simplă – un utilizator (după logare) creează o cursă CoTaxi în aplicație (adică: locaţia de pornire, destinaţia, ora plecării şi alte detalii).

Ceilalţi utilizatori ai aplicaţiei din zonă primesc o notificare şi dacă doresc pot cere să se alăture acestei curse CoTaxi.

Utilizatorul care a creat cursă cotaxi îi acceptă, dacă doreşte, şi apoi se întâlnesc pentru a lua un taxi împreună (chemat de initiatorul cursei). La sfârşitul cursei, fiecare plătește partea lui din cost.

Pentru o siguranță mai mare, un utilizator poate să ceară să se alăture unei curse doar dacă este logat cu contul de Facebook, astfel poate vedea detalii despre acea persoană înainte de a o accepta (sau nu) în cursă.

De asemenea, există și un sistem de evaluare a pasagerilor, astfel că utilizatorii pot să se evalueze pozitiv sau negativ după fiecare cursă” spune unul din cei care a lucrat la aplicatie citat de Vocea Transilvaniei.

„În străinătate există aplicații similare, ce sunt folosite în general în cursele aeroport-oraş, mai ales din cauza distanței lungi și a costurilor de taxi ridicate.

Există, de asemenea, aplicații de chemat un taxi (Clever Taxi) și multe dintre firmele de taxi au aplicația lor proprie de chemat taxi-uri. Dar niciuna care să te ajute să găsești pe cineva cu care să împărți costul taxiului” mai spun cei care au lucrat la aplicatie.

error: Content is protected !!