Cluj: Elevii de la Sincai, din nou la “judecata”, dupa ce au scapat de sanctiuni din cauza unui viciu de procedura

Updated on aprilie 1, 2015 Cazurile celor 10 elevi care au scăpat de sancțiunile impuse de conducerea Liceului “Gheorghe Șincai”, în urma unor postări pe Facebook, vor fi analizate din nou. Aceștia au făcut contestații, iar sancțiunile lor au fost ridicate după ce s-a constatat un viciu de procedură. Faptele și eventualele sancțiuni vor fi luate din noi în discuție, de data aceasta în Consiliul clasei.

În luna februarie, 61 de elevi care făceau parte din grupul “Sincai Memes” au fost sancționați de Consiliul de Administrație al liceului. Aceștia au fost pedepsiți fiindcă au postat poze considerate ofensatoare la adresa profesorilor pe o pagină privată de pe Facebook.

10 elevi au depus contestație după ce au fost sancționați, printre aceștia fiind și cei doi elevi pentru care s-a decis mutarea disciplinară la o altă unitate de învățământ. În urma analizării acestora, sancțiunile au fost anulate în baza unui viciu de procedură.

“Au fost depuse 10 contestații, care au fost luate în discuție în Consiliul de Administrație și au fost revocate. Toate. S-a descoperit un viciu de procedură în darea acestor sancțiuni”, a declarat Ioan Todea, directorul Liceului “Gheorghe Șincai”.

Acesta a precizat că din legislație trebuiau cumulate mai multe articole, lucru care nu a fost făcut, profesorii nefiind specialiști în domeniul juridic. Astfel, o parte din procedură  va fi reluată.

“Cazurile elevilor cărora li s-au revocat sancțiunile vor fi analizate în Consiliul clasei, pe baza probelor care au stat și la baza primei examinări. Consiliul clasei va fi cel care va propune sancțiunea pentru fiecare elev, iar aceasta va fi prezentată în Consiliul Profesoral”, a declarat Ioan Todea, citat de citynews.ro.

Directorul liceului spune că a fost vorba de o eroare materială, așa cum o numesc specialiștii.

error: Content is protected !!