Video Cluj: Doi roboti inteligenti au fost adusi pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi

Updated on martie 11, 2015

Recuperare mai rapidă pentru copiii cu autism. Doi roboţi inteligenţi au fost aduşi la Cluj, pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi.

Aceştia cântă, se joacă şi chiar vorbesc, astfel că în timpul şedinţei de terapie nu este necesară prezenţa psihologului. Roboţii au fost cumpăraţi cu 10.000 de euro, printr-un proiect european, de Departamentul de Psihologie Clinică și Psihoterapie din Cluj.

Specialiştii clujeni îşi pun mari speranţe în proprietăţile terapeutice ale celor doi roboţi.

“Ne așteptăm ca, în urma ședințelor de terapie asistată de roboțelul Nao, copiii să realizeze imitație mai multă și mai multe mișcări, să împărtășească mai mult din activitățile pe care le fac într-un joc social”, a afirmat terapeutul Cristina Costescu.

La comenzi vocale sau la simpla atingere, roboții pot să vorbească, să plângă, să meargă și chiar să cânte.

“Robotul poate să interacționeze similar unei interacțiuni umane. Spre exemplu: să salute, să vorbească, poate să vorbească în limba română, poate să se implice în activități de joc educativ cu copiii, ceea ce, în mod normal, ar face terapeutul şi ar învăța stând lângă ei în diferite activități, poate să facă și robotul”, a explicat Siviu Matu, cercetător în cadrul proiectului.
PS: Daca nu se vede Video aici da te rog un refresh la pagina 🙂

error: Content is protected !!