Cluj: Perchezitii pentru programe de calculator fara licenta

Updated on martie 11, 2015 Mai multe percheziții au avut loc, marți, la sediul unei firme de arhitectură, proiectare și urbanism din Cluj-Napoca, după ce polițiștii clujeni aveau bănuieli că administratorul firmei respective deținea programe de proiectare fără licențe.

„Din cercetări a reieşit că persoana în cauză, în calitate de administrator al unui agent economic din Cluj-Napoca, cu obiect de activitate proiectare, arhitectură şi urbanism în construcţii, ar fi deţinut şi folosit programe pentru calculator fără a deţine licenţă.

Prejudiciul creat urmează a fi stabilit după estimarea pagubei create de către titularii drepturilor de proprietate intelectuală şi autor încălcate.”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj, prezentat de Vocea Transilvaniei.

Administratorul firmei, în vârstă de 66 de ani este acuzat de comiterea infracţiunii de deţinere şi reproducere neautorizată pe sistem de calcul a programelor pentru calculator.

Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

error: Content is protected !!