Updated on martie 4, 2015 În week-end-ul dedicat doamnelor, 7 și 8 martie, colecția de îi tradiționale românești ‘Flori de IE’ va putea fi admirată de către clujeni, la Iulius Mall Cluj. O colectie de peste 50 de îi traditionale, realizate si cusute manual, cu broderii deosebite, vechi de la câteva zeci de ani, la o sută și chiar mai mult, va readuce în atenția vizitatorilor o frântură din istoria neamului românesc.
Piesele din colectia ‘Flori de IE’ sunt produse unicat si au fost culese, din toate regiunile țării, de către Cristina Chiriac, Ambasador al antreprenoriatului feminin, titlu acordat de Comisia Europeană, si Presedinte al Asociatiei Nationale a Antreprenorilor.
Toate iile au fost certificate de către un expert etnograf, pentru stabilirea perioadelor și zonelor de proveniență ale acestora, anunta Agerpres.
Întregul demers a avut ca fundament dorința proprietarei de a promova valorile românești și frumusețea acestor obiecte vestimentare care sunt mai mult decât simple lucrături manuale în culori. În viziunea Cristinei Chiriac, ia este un exercițiu artistic, plin de creativitate, o muncă plină de răbdare, dar și un simbol energetic sublim. ‘Flori de IE’ nu este doar o colecție unică de îi, ‘Flori de IE’ reprezintă o frântură din istoria neamului românesc, în ea se regăsesc sute de povești de viață care au în centrul lor femeia, povești ce au dăinuit în timp, iar eu cred că o parte din misiunea mea o reprezintă continuarea acestei povești și promovarea ei peste tot în lume, mărturisește Cristina Chiriac.
Expozitia, cu vânzare, va fi amplasată la Etajul Iulius Mall Cluj, în proximitatea Restaurantului Marty și va putea fi vizitată sâmbătă și duminică, între orele 10.00 și 22.00.
Colectia ‘Flori de IE’ face parte dintr-un proiect mai amplu al Cristinei Chiriac care cuprinde magazinul online www.florideie.ro, completat, în luna februarie a acestui an, de magazinul fizic, cu același nume, din Băneasa Shopping Center București.
Flori de IE este un proiect proaspăt, centrat pe ia populară romanescă, gândit și prezentat din dorința și nevoia de a readuce în atenție acest gen de artă populară, împletit inevitabil cu viața cotidiană a fiecărui individ din România, timp de sute de ani. Colecția numără câteva zeci de costume populare românești, certificate, vechi de la câteva zeci de ani, la o sută și chiar mai mult, care provin din diverse zone ale țării.