Cupidon din Cluj-Napoca: psihologul care te ajuta sa-ti gasesti sufletul pereche

Updated on februarie 5, 2015 Un psiholog din Cluj oferă gratuit un serviciu unic în ţară, pe care şi zeul iubirii ar fi gelos: cu ajutorul ştiinţei găseşte compatibilităţi dintre un el şi o ea şi îi aduce împreună. Azi, în lume, 1 din 5 cupluri se formează din mediul online.

Experienţa personală, cariera, viaţa de după job, atâta cât este, şi dorinţa de a schimba lucrurile au fost motivele care au făcut-o pe Amfiana Gherman, psihoterapeut din Cluj şi lector în cadrul Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul UBB Cluj, să gândească un proiect unic în ţară prin care să ajute oamenii să-şi găsească parteneri .

„O relaţie satisfăcătoare pe termen lung, adică zeci de ani, e un miracol. E ca o floare sensibilă de care amândoi partenerii trebuie să aibă grijă zilnic. Nu e suficient să aibă actul de proprietate asupra ei, actul de căsătorie în cazul de faţă“, spune Amfiana (31 de ani), citata de adevarul.ro

Site-ul creat de ea se numeşte consilieredecuplu.com şi oferă servicii de dating, matchmaking pe limba americanilor. Proiectul s-a născut din propria experienţă. În 2011 a trecut printr-un divorţ şi a căutat explicaţii, a vrut să vadă de ce nu a mers relaţia ei.

psiholog cluj, consilieredecuplu.com

Ideea proiectului i-a venit la sfârşitul lui noiembrie, anul trecut, când aştepta la semafor, în maşină. „Am căutat răspunsuri. Apoi m-am gândit: dacă oamenii ar ştii lucrurile pe care le-am aflat, poate i-ar ajuta să nu facă aceleaşi greşeli, să-şi aleagă mai bine partenerul, dar şi cum să repare ceva într-o relaţie. Pe partea de relaţii e mai uşor să previi“, povesteşte Amfiana.

Mai spune că după o vârstă e mai greu să întâlneşti persoane noi. Iar asta din mai multe motive: timpul puţin, cariera, locul de muncă nu permite, grupul de prieteni e mai cristalizat. „Consiliez oameni care au problema asta şi am întâlnit multe persoane cărora le-a fost greu  să găsească persoana potrivită. Şi subliniez că nu e doar la nivelul societăţii noastre , ci şi în străinătate, în Vest. Acum, în lume, 1 din 5 cupluri se formează online“, explică Amfiana.

Cum se procedează?  Cei interesaţi o sună la telefon sau îi scriu pe mail, ea le trimite un link cu o serie de chestionare. Le completează şi le trimit înapoi. Întrebările sunt atât generale – studii, ce-şi doresc de la viaţă, ce (nu) le place să facă în timpul liber, cât şi specifice – valori personale, cum ar vrea să arate viaţa lor în următorii 5-10 ani, cum văd ei sensul vieţii. Apoi se stabileşte o întâlnire şi se face profilul fiecărei persoane în funcţie de mai multe metode.

„Lui îi trimit profilul ei fără date de contact şi invers. Nici nu trebuie să-şi dea datele de contact sau să-şi trimită poze. La primele întâlniri nu trebuie să-şi spună dacă vor să se mai vadă sau nu. Eu mă ocup de comunicare. Unde se termină intervenţia mea? Acolo unde ei îşi doresc să meargă mai departe“, spune Amfiana Gherman.

error: Content is protected !!