Protest Cluj: „Cum ar fi sa mearga careva la munca si sa nu fie platit 18 luni?“ – scrisoare catre Ponta

Updated on ianuarie 28, 2015 Angajaţii Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură (SCDP) din Cluj protestează miercuri, 28 ianuarie, fiindcă nu şi-au primit salariile de 18 luni. Oamenii spun că instituţia se află „într-un blocaj total“ şi vor trimite o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta. La protest au participat circa 10 persoane.

uyuy

Angajaţii Staţiunii de Cercetare protestează, miercuri dimineaţa, în stradă unde îşi spun nemulţumirile legate de restanţele salariale pe care le au de mai bine de un an. Ei vor trimite şi o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta. Oamenii spun că nu şi-au mai primit salariile de 18 luni, deşi au câştigat în instanţă drepturile salariale. (sursa: adevarul.ro)

În plus, angajaţii afirmă că nu ştiu cui să se adreseze deoarece nu ştiu cărui minister aparţine instituţia lor. Staţiunea a ieşit de sub autoritatea Ministerului Agricuturii şi urma să treacă la Ministerul Educaţiei, fapt care nu a mai avut loc.

Scrisoarea deschisă trimsiă premierului, integral, mai jos:

„Domnule prim-ministru al Guvernului României, Semnatarii acestei scrisori sunt membrii colectivului de cercetare din cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj (SCDP Cluj).

Instituţia se află la ora actuală într-un blocaj total, mai exact restanţele salariale sunt de 18 luni, posibilitatea de a accesa fonduri prin proiecte este blocată din cauza datoriilor financiare faţă de bugetul statului, finantarea de la bugetul statului este zero, lipsa materialelor şi aparaturii este cronică, iar cladirea în care ne desfăşurăm activitatea nu are încălzire din anul 2006.

Dacă cineva doreşte să înţeleagă drama acestui colectiv este rugat să-şi închipuie cum ar fi să meargă la muncă şi să nu fie plătit un număr de 18 luni! Suntem convinşi că ar reuşi cu greu acest exerciţiu.

Ne adresăm dumneavoastră, deoarece nu ştim cărui minister aparţine unitatea, întrucât SCDP Cluj a ieşit din componenţa Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, respectiv Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, urmând să treacă la Ministerul Educaţiei Naţionale, fapt care nu s-a mai produs.

Solicităm insistent tranşarea urgentă a acestei apartenenţe. Acestor probleme de organizare, legislaţie şi financiare li se mai adaugă, ca şi cauză internă, un management lipsit de viziune şi soluţii, ASAS menţinând timp de 7 ani interimatul actualului manager.

Pe parcursul acestor 7 ani, forurile decidente au manifestat o totală indiferenţă faţă de lipsa de performanţă managerială vizibilă atât în documentele contabile cât şi în degradarea activelor staţiunii.

Vă aducem la cunoştinţă că am câştigat în instanţă recuperarea drepturilor salariale prin Hotărârea civilă nr. 6107/2014 din 13 noiembrie 2014 şi vă solicităm identificarea surselor pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri.

Având în vedere situaţia dramatică, inacceptabilă atât a instituţiei, dar mai ales a colectivului, vă rugăm să luaţi măsurile care să conducă la rezolvarea problemelor prezentate“.

error: Content is protected !!