Updated on ianuarie 27, 2015
Preotul clujean Bogdan Ivanov spune că un card de sănătate nu aduce sfârşitul lumii şi că omul e cel care transformă tehnologia într-un progres sau regres.
Bogdan Ivanov, preot ortodox în Cluj-Napoca, vorbeşte într-un interviu, pentru „Adevărul“, că nu e un păcat să ai un card de sănătate, că tehnologia e neutră din punct de vedere moral şi că omul e cel care alege să-i dea valoare sau nu. Părintele reaminteşte un lucru important, uneori trecut cu vederea: opusul credinţei nu e necredinţa, ci teama
„Păcatul reprezintă adevărata lepădare a omului de Dumnezeu, trădarea aşteptărilor pe care Dumnezeu le are faţă de noi şi ruperea omului de comuniunea de iubire cu El, care înseamnă viaţă.
Dacă simt că acest obiect, cardul, îmi poate afecta sănătatea sau libertatea sufletească pot să renunţ la el, fără a avea niciun fel de problemă. Faptul de a avea un card de sănătate nu poate fi judecat în termenii păcatului, având în vedere că e un simplu obiect, care cel mult poate restrânge libertatea omului.
Dacă mă incomodează din punct de vedere al convingerilor sau al libertăţii mele interioare, îl pot arunca” mai spune preotul.
„Sfârşitul lumii ţine, în primul rând, de planul lui Dumnezeu de mântuire a lumii, care pentru noi rămâne suprema taină, dar pe care însă o putem înţelege urmărind semnele vremii.
Iar unul dintre acestea este şi venirea Antihristului, care va aduce cu sine marea lepădare de credinţă de care ne vorbeşte Sfânta Scriptură.
Prezenţa acestor carduri de sănătate, readuce în atenţie discuţia de acum mai bine de cinci ani şi jumătate când un alt subiect asemănător trezea foarte multe discuţii şi emoţii: paşapoartele biometrice.
Şi atunci, aceeaşi problemă a cipurilor sau biometriei pe care unii, în mod superficial, au redus-o ca fiind semnul lui Antihrist, semnul lepădării de Hristos de care ne vorbeşte Apocalipsa.
În privinţa cardurilor de sănătate, cred că asistăm la un lucru care vine pe fondul unui deficit de comunicare, al unei lipse de informare a viitorilor utilizatori, dar şi a faptului că nimeni nu spune ce se pierde în realitate atunci când se câştigă ceva” a mai spus preotul.