Updated on decembrie 17, 2014
O clinică privată din Cluj vrea să atragă pacienți din străinătate și să dezvolte astfel conceptul de “turism medical”, anunță vocea transilvaniei.
Pentru realizarea acestui proiect Q Clinic a investit două milioane de euro în infrastructură, dar și în aparatură medicală de ultimă generație, cea mai mare investiție fiind aparatura de tip laser. Clinica funcționează într-o clădire nouă, nu lucrează la capacitate mare, are 6 locuri de spitalizare și un bloc operator nou în care se pot face 3, 4 operații pe zi, indiferent că e vorba de operații estetice, oftalmologice, stomatologice sau cu celule stem.
Potrivit directorului Q Clinic, dr. Adrian Avram, medic specialist în Chirurgie Estetică, Plastică și Reparatorie, unul dintre planurile de viitor ale clinicii sunt de atragere a pacienților din străinătate. Iar în acest sens s-au purtat deja discuții cu mai multe case de asigurări de sănătate din Germania, iar acestea sunt de acord să le deconteze germanilor serviciile medicale făcute în România.
“Străinii sunt interesați în primul rând de chirurgia estetică, pentru că astfel de intervenții au costuri mari în țările lor, dar sunt interesați de medicina dentară, de partea de implantologie. Iar pe viitor noi vrem să dezvoltăm și divizia de medicină regenerativă, cu celule stem și vom avea și un sistem de Telemedicină, pentru optimizarea comunicării cu pacientul la distanță”, a declarat dr. Adrian Avram.
În cadrul clinicii, medicii fac și operații pro bono, la copii și adulți, în cadrul unui proiect umanitar, Q Life. “Deja am operat un copil și avem alți 12 copii programați pentru operații oftalmologice și căutăm alte cazuri, care să beneficieze de serviciile noastre. Trebuie spus că avem aparatură nouă, de ultimă generație și toate serviciile noastre medicale sunt la standarde ridicate”, a spus și Oana Rusu, medic oftalmolog.
Clinica Q Life are filiale în Cluj, Zalău, Bistrița, Satu Mare și un parteneriat la Brașov cu Clinique Lara Estetic.