Cluj: Cosmonautul Dumitru Prunariu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

Updated on noiembrie 26, 2014 Cosmonautul Dumitru Prunariu a primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj pentru implicarea în organizaţii naţionale şi internaţionale, în cele mai importante manifestări internaţionale care militează pentru “utilizarea paşnică a spaţiului extraterestru”.

cscs

Titlul de Doctor Honoris Causa acordat de UBB Cluj-Napoca i-a fost înmânat, miercuri, lui Dumitru Prunariu, în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Aula Magna a universităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Alexandru Ozunu, a citit Laudatio pentru Dumitru Prunariu şi a spus că titlul de Doctor Honoris Causa i-a fost acordat acestuia “pentru implicarea în organizaţii naţionale şi internaţionale, invitat permanent în cadrul celor mai importante manifestări internaţionale care militează la nivel mondial pentru utilizarea paşnică a spaţiului extraterestru”.

“Următorul pas al omenirii în spaţiu va fi pe planeta Marte, care a fost întotdeauna o sursă de inspiraţie pentru oamenii de ştiinţă, dar un zbor spre Marte nu va putea fi realizat înainte de anul 2030”, a spus Prunariu, care a adăugat că primirea titlului din partea UBB îl onorează.

Întrebat de jurnalişti când crede că un român va mai zbura în spaţiul cosmic, Dumitru Prunariu a afirmat că acest lucru este “greu de spus”.

“Beneficiem de privilegiul de a fi membri plini ai Agenţiei Spaţiale Europene, în cadrul căreia putem participa la următoarele faze de selecţie pentru astronauţi, dar când vor avea loc acestea nu este stabilit. Ultima selecţie a avut loc în 2009 unde, din 8.400 de candidaţi, au fost aleşi 6, din care 3 au zburat în spaţiul cosmic”, a subliniat Prunariu.

error: Content is protected !!