Cum ia Bucurestiul de la Cluj sute de milioane de lei anual. Ce am putea face cu acesti bani?

Updated on noiembrie 25, 2014 Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a decis ca marii contribuabili ai judeţelor să fie administare din capitală, şi nu din reşedinţele acestora. Ca urmare, Clujul pierde sute de milioane de lei anual in urma acestei decizii, anunta Ziua de Cluj.

„În vederea creşterii eficienţei activităţii de administrare a contribuabililor, a  îmbunătăţirii colectării veniturilor bugetare, cât şi pentru întărirea relaţiei de parteneriat cu contribuabilii a fost necesară reorganizarea activităţii de administrare. Una din acţiunile de aducere la îndeplinire a măsurii de îmbunătăţire a colectării o constituie administrarea şi monitorizarea distinctă a unor categorii de contribuabili, definite pe baza unor criterii de selecţie, respectiv contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii.

Practic, grosul banilor va rămâne la Bucureşti pentru că marii contribuabili reprezintă 80% din veniturile care intră la bugetul general consolidat al statului. Clujul pierde astfel pentru că firmele mari varsă sume importante, acestea vor fi colectate tot la nivelul DGAMC, însă de primit, însă, primeşte mult mai puţin decât adună de fapt judeţul. La început, criteriile de delimitare a agenţilor economici în mari şi mijlocii erau atât bilanţul financiar, îndeosebi cifra de afaceri, cât şi numărul de salariaţi, însă ultimul nu mai contează atât de mult. Este bine că aceşti contribuabili mijlocii au fost lăsaţi la nivelul judeţelor, pentru că de la nivel central este mult mai greu să gestionezi mulţi agenţi economici de talie mai mică”, spun surse din cadrul ANAF.

 

Advertisements
error: Content is protected !!