Cluj: Studentii de la UBB nu sunt de acord cu mini-vacanta oferita de Guvern pentru ziua votului.

Updated on noiembrie 14, 2014 Studentii de la UBB nu sunt de acord cu mini vacanta oferita de Guvern pentru ziua votului. Mai jos aveti comunicatul oficial al Organizatiei Studentilor din UBB:

În urmă cu trei zile, Guvernul a aprobat o vacanță de două zile, 14 și respectiv 17 noiembrie. Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai consideră că această vacanță nu se justifică, având în vedere faptul că studenții pot vota oricum în centrele în care studiază, pe listele suplimentare.

rere

Guvernul a fost reticent la acordarea unei zile libere atunci când au avut loc alegerile parlamentare, unde votul putea să aibă loc doar în localitatea de reședință și acum ne fac cadou două zile libere, gratuit, din frica de a nu se repeta congestionările din turul întâi. În consecință, nu suntem de acord cu această vacanță nejustificată care încurcă procesul educațional, negarantând rezolvarea problemelor de organizare din ziua alegerilor. Aceste două zile de vacanță se vor recupera în săptămânile următoare.

De asemenea, cu toții știm că votul este mecanismul prin care cetățenii au în mâini democrația. Din acest considerent, sperăm ca toți cetățenii români, indiferent de locația la care se află în ziua de 16 noiembrie, să poată exercita acest drept fundamental fără a întâmpina neplăceri.

OSUBB încurajează cxercitarea acestui drept fundamental pe care îl are fiecare dintre noi. Sperăm să nu mai existe evenimente neplăcute care să împiedice procesul electoral și sperăm la un număr cât mai mare de participanți duminică, 16 noiembrie.

Pentru a evita eventualele neplăceri, puteți descărca formularul de aici:http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/11/Declaratie.pdf

Organizaţia Studenţilor din Universitatea “Babeş-Bolyai” (OSUBB) este o organizație cu rol de reprezentare studențească, cu o tradiție în acest domeniu de aproape 18 ani. OSUBB este o organizație non-profit care, alături de Universitatea Babeș-Bolyai, promovează multiculturalismul, susține crearea unui mediu universitar caracterizat prin calitatea serviciilor educaționale oferite studenților, militează pentru apărarea valorilor democrației și susține reprezentarea legitimă a studenților, bazată pe evaluarea obiectivă a nevoilor reale ale acestora. OSUBB este liantul între studenţii din facultăţile Universității „Babeş-Bolyai”, atât prin deschiderea oferită de accesul necondiţionat la informații, cât şi prin reţeaua proprie de comunicare cu aceşti studenţi. Având o experiență de aproape 18 ani, scopul principal al organizației este de a reprezenta interesele comune ale studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai, precum şi de a stimula participarea activă a acestora la actul educaţional, viață socială, economică si culturală. În vederea îndeplinirii acestui scop, voluntarii OSUBB iniţiază în mod constant activităţi profesionale și educaționale menite să rezolve nevoile studenților din UBB.

Contact: Roșu Ioana, purtător de cuvânt al Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB)
Telefon: 0746617538
E-mail: ioana.rosu05@yahoo.com

error: Content is protected !!