Sondaj. Rezultat surpriza: care va fi scorul Ponta-Iohannis in turul 2

Updated on octombrie 28, 2014 Klaus Iohannis şi Victor Ponta au ajuns la egalitate de voturi, potrivit  sondajului realizat de Centrul de Cercetări şi Studii Calitative şi Cantitative, o casă de sondaj arondată PNL.

222222

Întrebaţi pe cine vor vota în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, jumătate dintre respondenţi l-a indicat pe candidatul ACL, în timp ce ceilalţi l-au favorizat pe premierul Victor Ponta. (sursa: gandul.info)

În ce priveşte primul tur al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 2 noiembrie 2014, candidatul alianţei PSD-PC-UNPR ar fi votat de 36 la sută dintre alegători, înj timp ce Klaus Iohannis ar primi doar 30% din voturi. Locul trei ar fi adjudecat de Monica Macovei, cu 7%, în timp ce pe locul patru s-ar clasa, la egalitate de voturi, Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea (câte 6%).

De amintit că un sondaj IRES, condus de fostul strateg PSD Vasile Dâncu, spunea în urmă cu o săptămână, că Victor Ponta şi Klaus Iohannis se află pe primele două locuri ca intenţie de vot în primul tur (41-30), dar că prezidenţiabilul PSD l-ar învinge pe cel al ACL în turul al doilea, cu 55% la 45%

error: Content is protected !!