Cluj: Drum cu patru benzi spre Dealul Lomb. „Avem sanse sa obtinem fonduri europene”

Updated on octombrie 23, 2014

Primarul Clujului a anunţat că a vorbit la Ministerul Dezvoltării Regionale pe tema realizării drumului cu patru benzi spre viitorul cartier al Clujului din Dealul Lomb, acolo unde vor locui 100.000 de oameni.

drum-4-benzi

Emil Boc se aşteaptă ca finanţarea să fie asigurată şi din fonduri europene, chiar dacă municipalitatea are o supracontractare de 117%. Drumul spre Dealul Lomb ar urma să aibă câte două benzi pe sens, însă deocamdată nu se ştie în ce perioadă ar putea fi construit.

„Am fost luni la Ministerul Dezvoltării Regionale, acolo unde am discutat despre drumul de acces spre Lomb. Deocamdată el nu este contractat, dar din economiile făcute la celelalte proiecte avem şanse să obţinem finanţarea lui pe fonduri europene, chiar dacă nu în integralitate. Acesta nu a fost curpins în schema iniţială pentru că avem o supracontractare de 117%, dar am făcut eonomii pentru ca şi acest proiect să poată fi realizat din actualul exerciţiu financiar. Continuăm negocierile cu ministerul şi sperăm să obţinem semnarea lui, chiar dacă o parte din bani vom pune şi de la primărie. Am vorbit şi cu Liviu Dragnea despre acest lucru şi s-a arătat deschis să sprijine acest proiect. Vrem să dăm un imbold proiectului Cluj Innovation City”, a anunţat Emil Boc. (sursa: citynews.ro)

Drumul către viitorul „Silicon Valley” de Cluj va avea o lungime de 1,6 kilometri.

error: Content is protected !!