Clujul, campion la investitii in sport

Updated on octombrie 28, 2014

Cluj Napoca este, după București, orașul cu cele mai mari investiții în sport din țară, autoritățile locale investind, numai în 2014, 57 de milioane de lei, atât în infrastuctură cât și în susținerea echipelor, anunță digi24.ro

sala-polivalenta-cluj

(foto facebook emil boc)

Cea mai mare parte din această sumă, 35 de milioane de lei, au fost investiți în finalizarea sălii polivalente, cea mai modernă sală din România cu o capacitate de 7.200 de locuri. Sala, inaugurată ieri, completează complexul sportiv din aproprierea Parcului Central, care mai are în componență Cluj Arena, stadionul inaugurat în 2011. Acesta are o capacitate de 31.000 de locuri și a fost finalizat în urma unei investiţii de 35 de milioane de euro. În total, noul complex sportiv din Cluj valorează peste 55 de milioane de euro.

În plus faţă de fondurile alocate pentru infrastructură, autorităţile locale au dat alte 18 milioane de lei pentru susţinerea cluburilor sportive din oraş.. Clujul se află şi în topul oraşelor cu cele mai multe echipe sportive. Bucureştiul are 40 de echipe, adică o formaţie la 48.500 de locuitori, în timp ce oraşul din inima Transilvaniei are 20 de echipe, adică una la 34.500 de locuitori.

error: Content is protected !!