Cluj: Bannerele electorale cu Iohannis si Ponta trebuie date jos. Au fost declarate ilegale de BEJ

Updated on octombrie 30, 2014

În urma unei sesizări făcute la Biroul Electoral Județean Cluj, o parte din bannerele candidaților PSD și ACL pentru prezidențiale au fost declarate neconforme cu legislația în vigoare.

Bannerele cu Victor Ponta și Klaus Iohannis încalcă legea nr. 34/2004 care spune că „partidele și alianțele politice au obligația de a imprima pe toate materialele de propagandă electorală denumirea operatorului economic care le-a realizat”, dar și legea 370/2004, potrivit căreia  „mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept”.

Conform comunicatului „ din planșele fotografice anexate celor două sesizări reiese că, materialele de propagandă electorală afișate, aparținând celor două alianțe electorale, nu conțin denumirea operatorului economic care le-a realizat” astfel Biroul Electoral Cluj a constatat că „transparența finanțării campaniei electorale este un element al ordinii de drept, ce poate fi restabilită doar prin înlăturarea tuturor materialelor de propagandă electorală ce nu îndeplinesc cerințele prevăzute de art. 29. al. 2 din legea nr. 334/2006.

Încălcarea acestor legi este pedepsită cu amendă între 5.000 și 25.000 de lei, iar primarii de pe teritoriul județului sunt obligați să pună în aplicare decizia BEJ Cluj și să îndepărteze materialele electorale ilegale.

333

error: Content is protected !!