Cluj: Ponta stie care sunt prioritatile tarii. Dupa Manastirea Nicula, si Catedrala Greco-Catolica primeste bani de la Guvern

Updated on octombrie 21, 2014

Guvernul a alocat din fonduri bugetare 6 milioane de lei pentru biserici din Madrid, Barcelona și Gorj, dar și pentru Catedrala Greco-Catolică si Cluj-Napoca.

catedrala-cluj

La o lună și jumătate după ce a repartizat Mănăstirii Nicula 2 milioane de lei de la buget, Guvernul a decis să continue politica de ajutorare a locașelor de cult din țară și din străinătate. Astfel, Executivul a aprobat repartizarea din Fondul de rezervă bugetară a 6 milioane lei pentru finanțarea a două catedrale din Madrid și Barcelona, a Mănăstirii Lainici din județul Gorj și a Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca, potrivit unui act normativ publicat luni, 20 octombrie, în Monitorul Oficial.

Potrivit Hotnews.ro, Catedrala ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Madrid, Spania, va primi 2.000.000 lei, Catedrala ”Sfântu Gheorghe” din Barcelona, Spania, va primi 1.000.000 lei, Mănăstirea Lainici, orașul Bumbești-Jiu din județul Gorj va primi 2.000.000 lei, iar Catedrala Greco-Catolică din Municipiul Cluj-Napoca va primi 1.000.000 lei. (sursa: citynews.ro)

De menționat că în pe 19 octombrie, Victor Ponta s-a aflat într-un turneu electoral printre românii din Diaspora și a participat la slujba de duminică la o biserică ortodoxă românească din Madrid.

error: Content is protected !!