Cluj: Sala de sport de 2,1 milioane de lei pentru Colegiul Cosbuc

Updated on octombrie 15, 2014

Sala de sport a Colegiului Naţional George Coşbuc a fost inaugurată. După ani întregi de aşteptări și la doi ani de la demararea propriu-zisă a lucrărilor, elevii instuţiei au acum ocazia de a se bucura de cea mai modernă sală de acest gen din Cluj.

sala-cosbuc

Bucurie mare la Colegiul George Coşbuc. După ani de aşteptări, miercuri a fost inaugurată sala de sport. Din lipsa unui spațiu corespunzător, până acum elevii şi-au desfăşurat orele de educaţie fizică afară, în sălile de clasă sau într-un spaţiu improvizat la subsolul clădirii.

Deşi sala de la Coşbuc trebuia să fie terminată în 2013, finalizarea a fost amânată pe 2014, având în vedere că s-a ales un teren dificil pentru amenajare şi a fost nevoie de o serie de lucrări suplimentare pentru devierea conductelor de pe amplasament.

“Este cea mai modernă sală de sport pe care o are municipiul în acest moment pregătită pentru unitățile școlare. Lucrarea a costat 2,1 milioane, este o investiție realizată în integralitate de către Primăria Cluj-Napoca și bucuria noastră este că de această sală se vor bucura aproximativ 5.000 de elevi de la Coșbuc și de la liceele din preajmă, dându-le acestora un loc în care să facă sport, chiar și de performanță.

Această sală de sport vine să mai adauge la politica noastră la nivel educațional ceva în plus: încurajarea tinerilor să facă sport prin această infrastructură de specialitate. Această sală vine să le ofere elevilor clujeni șansa de a face sport pentru că până la urmă sportul este extrem de important pentru sănătate, ca să nu mai vorbim că de aici putem să adunăm viitorii campioni din sportul național și chiar internațional”, a declarat primarul Emil Boc.

Obiectivul este gândit pentru practica sportivă aferentă competiţiilor locale, cu teren de baschet, volei, handbal, tenis, tribune pentru spectatori cu 90 de locuri, dar şi cu o sală de gimnastică, vestiare, duşuri, cameră de prim ajutor, cabinet pentru profesori şi spaţii de depozitare pentru echipamentele sportive. Ansamblul presupune o construcţie de şapte metri, cu parter înalt şi cu etaj retras. Sala de gimastică este amenajată în etajul retras.

“A fost un drum lung și anevoios și suntem bucuroși că am ajuns cu bine la capătul lui. Mă bucur foarte mult că elevii se vor bucura de această sală de sport. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, investiția a fost făcută cu sprijinul Primăriei, Consiliului Local (CL) și Congregației Maicii Domnului care a acceptat schimbul de terenuri cu CL și doamnei arhitect Florian care a venit cu o idee foarte bună: în urmă cu vreo doi ani mi-a zis << Domnule director, dacă tot nu avem nicio sală de sport, haideți să facem două>> și atunci a venit cu ideea arhitecturală a sălii”, a menţionat Lucian Popescu, directorul colegiului clujean. (sursa: ziuadecj.realitatea.net)

Chiar dacă practicarea sportului în incinta școlii a fost o problemă până în prezent, colegiul se poate lăuda cu sportivi de seamă: un campion național la tenis de masă, echipa de baschet care are în componență 14 elevi, toți legitimați la Viitorul, echipa de handbal care are 12 elevi legitimate la clubul Universitatea, două eleve în lotul național, echipa de majorete.

Sala de sport va fi folosită de elevii de la Coşbuc, dar şi de cei ai Colegiilor Gheorghe Şincai, Emil Racoviţă, Apaczai Csere Janos și Bathory Istvan.

Advertisements
error: Content is protected !!