Apare „Prima Masina”. Te intereseaza noul program guvernamental cu dobanda redusa?

Updated on octombrie 1, 2014 Băncile vor intra într-un nou program garantat de stat: Prima Maşină. Guvernul a aprobat un program ce imită Prima Casă: tinerii până în 35 de ani pot lua un împrumut pentru achiziţia unui autoturism.

ccc

Cei interesaţi au la dispoziţie o sumă maximă de 10.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată (12.400 de euro) şi trebuie să deţină un avans minim de 5%, potrivit Banking News. Condiţiile sunt mai avantajoase: dobânda este în jur de 7%,  jumătate faţă de produsele standard destinate achiziţiei de maşini (media pieţei DAE – 14%)
 
Programul îi vizează pe tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, pentru care statul va garanta creditul, dacă aceştia nu au mai avut până acum vreun autoturism în proprietate. Perioada de creditare va fi extinsă la 7 ani, faţă de 5 ani în prezent pentru creditele de nevoi personale, iar avansul va fi de 5%, respectiv 600 de euro pentru valoarea maximă a împrumutului care se încadrează în acest program, adică 10.000 de euro, plus TVA.  (sursa: Ziua de Cluj)
 
Aceste condiţii s-au stabilit în urma întâlnirilor avute timp de o lună cu reprezentanţii producătorilor şi importatorilor, cu cei ai Ministerului Economiei şi ai instituţiilor bancare. Pentru cei de la Opel, modele Astra şi Corsa ar putea fi vândute prin Prima Maşină. “Discuţiile începute cu APIA şi cu reprezentanţii băncilor vor continuă în notă de deschidere, am convingerea că proiectul va fi unul bun”, spune Cristian Milea, reprezentantul Opel România.
 
Cele mai multe beneficii în cadrul programului le-ar avea producătorii de maşini cu preţuri mai mici. Cei de la Dacia anunţă că susţin proiectul. Uzina de la Mioveni ar putea vinde toate modele, mai puţin Duster. Atât Dacia Logan, cât şi Sandero sau Lodgy au variante de preţ care nu depăşesc plafonul. Pentru Ford, modelele Fiesta şi B-Max sunt cele care s-ar califica pentru împrumut. Încă nu se cunosc băncile dornice să între în program.

error: Content is protected !!