Clujul devine capitala gastonomica a Romaniei in acest weekend

Updated on septembrie 13, 2014 Cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei, va avea loc weekendul acesta în parcarea centrului comercial Polus, aflat la ieşirea din Cluj-Napoca. În cadrul ediţiei din acest an vor intra în competiţie echipe de bucătari din România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania şi Albania.

333

Întrecerea culinară va fi împărţită pe mai multe etape şi categorii de concurs, printre care amintim bufet rece, supe, preparate de bază, tort festiv şi meniu tradiţional. Anul acesta vor avea loc demonstraţii de bucătărie militară de campanie realizate de către maeştri bucătari invitaţi din România, în cadrul-Military Kitchen Show. În timpul celor 3 zile ale evenimentului, la Polus Military Camp, se vor pregăti 8.000 de porţii oferite spre degustare publicului spectator. În cadrul evenimentului va avea loc şi campionatul naţional de pizza şi pizza freestyle. Sâmbătă, de la ora 14.00, şi duminică de la 18.00, clujenii vor învăţa să facă pizza de la specialiştii invitaţi. (sursa: adevarul.ro)

Demonstraţii de bucătărie militară  

Din programul evenimentului vor mai face parte parada somelierilor, show-ul militar oferit de Asociaţia Tradiţii Militare, demonstraţii de bucătărie suedeză, finlandeză, japoneză, sârbească şi coreană dar şi pregătirile echipei Culinare Regionale a Moldovei pentru Cupa Mondială de la Luxemburg, alături de Chef Gigi Fedeleş, Chef Adrian Şipoteanu şi Chef Dorel Şipoş.

Festivitatea de deschidere a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber a avut  loc vineri, 12 septembrie 2014, începând cu ora 18.00, iar activităţile din zilele de 13 şi 14 septembrie vor începe de la ora 10.00. Intrarea e liberă.

error: Content is protected !!