TOPUL celor mai puternice branduri din Transilvania, din toate timpurile

Updated on septembrie 29, 2014

Ardelenii se pot lăuda cu faptul că unele dintre cele mai importante produse made in România, de-a lungul timpului, provin din Transilvania. Revista Biz a realizat un clasament al celor mai puternice 100 branduri românești, iar Vocea Transilvaniei vă prezintă mai jos topul celor mai renumite branduri made in Transilvania, care se regăsesc în clasamentul citat, bazat pe studiul realizat de compania de cercetare Unlock Market Research.

branduri-trans

Interesant este faptul că peste o treime dintre mărcile autohtone cu un nume pe piața internă și internațională, provin din Transilvania. Mai mult, cele mai multe produse made in Transilvania sunt de fapt made in Cluj. Brașovul și Harghita, stau și ele bine în clasament.

Din capul locului, cel mai reprezentativ produs conceput în Transilvania este, de departe, „regina apelor minerale” Borsec, ce-și are originile în județul Harghita, unde-și au locul și Izvoarele de apă minerală din orașul Borsec. Brandul de apă minerală Borsec a câștigat de-a lungul timpului primul loc în diverse topuri naționale și internaționale.

Un alt brand made in Transilvania care are recunoaștere internațională este Farmec, produsul de Cluj care are o istorie remarcabilă începută cu peste 120 de ani în urmă. Activitatea Farmec are astăzi o largă recunoaştere, atât în România, cât şi în lume, iar produsele companiei fiind exportate în ţări din Europa, Asia şi America de Nord.

Un alt produs de succes care vine din Transilvania este Jolidon, principalul producător de lenjerie și costume de baie din România. Grupul Jolidon a fost fondat în 1993 la Cluj Napoca și și-a câștigat de-a lungul timpului poziția de lider incontestabil al pieței românești de lenjerie și costume de baie, devenind și unul din jucătorii importanți ai pieței internaționale. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

Încă un brand care se bucură de notorietate este ciocolata Poiana, ce își are originile în județul Brașov. Poiana Produse Zaharoase a fost o companie producătoare de ciocolată din Brașov, care a fost prima investiţie a americanilor de la Kraft Foods în România, şi care a fost ulterior preluată de furnizorul american RAP Group. Astăzi ciocolata Poiana se produce într-o fabrică Kraft Foods din Bulgaria, astfel încât la fabrica RAP Group din județul Brașov se mai produce doar ciocolata Smash şi bomboanele Choko­toff, după cum explică Ziarul Financiar.

Vocea Transilvaniei vă prezintă mai jos topul celor mai puternice branduri din Transilvania:

1. Borsec – Județul Harghita

2. Gerovital – Județul Cluj

3. Farmec – Județul Cluj

4. Jolidon – Județul Cluj

5. Poiana – Județul Cluj

6. Fares – Județul Hunedoara

7. Doina – Județul Cluj

8. Triumf – Județul Cluj

9. Perla Harghitei – Județul Harghita

10.Banca Transilvania – Județul Cluj

11. Napolact – Județul Cluj

12. Clujana – Județul Cluj

13. Covalact – Județul Covasna

14. Zuzu – Județul Alba

15. Nufăr – Județul Cluj

16. Izvorul Minunilor – Județul Bihor

17. Bitdefender – Județul Hunedoara

18. Biborțeni – Județul Covasna

19. Pegas – Județul Brașov

20. Domo – Județul Covasna

21. Pate Bucegi – Județul Sibiu

22. Leonardo – Județul Bihor

23. Delaco – Județul Brașov

24. Ursus – Județul Cluj

25. Scandia Sibiu – Județul Sibiu

26. Allview – Județul Brașov

27. La Fântâna – Județul Sibiu

28. Bergenbier – Județul Alba

29. Frutti Fresh – Județul Bihor

30. Ciuc – județul Harghita

31. Fulga – Județul Alba

32. Judvei – Județul Alba

33. Silva – Județul Mureș

34. DeAlbalact – Județul Alba

35. Transavia – Județul Alba

36. Ciucaș – Județul Brașov

37. Bucegi – Județul Brașov

error: Content is protected !!