DERBY DE CLUJ: CFR vs „U”. Cine castiga?

Updated on septembrie 29, 2014

Derby-ul Clujului găseşte cele două echipe în forme sportive total diferite. CFR stă mult mai bine în clasament şi la moral.

222

Feroviarii sunt pe val şi, după cinci victorii consecutive în campionat, se situează pe locul al doilea în clasament, cu 19 puncte, la doar două în urma liderului Steaua. De partea cealaltă, “studenţii” nu au mai câştigat în Liga I de la venirea noului antrenor, George Ogăraru: 1 la 2 în deplasarea de la Rapid şi 0-2, acasă, cu CSU Craiova. “Şepcile roşii” se află pe locul 11, cu doar 8 puncte.

Până acum între cele două echipe s-au jucat 67 de meciuri. În total au fost marcate 164 de goluri. Bilanţul este următorul: 27 de victorii pentru Universitatea, 21, pentru CFR, iar 19 partide s-au încheiat la egalitate. Ultima partidă s-a jucat în martie în Gruia şi a fost câştigată de “U”, 2-1. A fost prima victorie pentru studenţi după 42 de ani, dar această statistică se referă numai la partidele disputate în primul eşalon.

Cea mai clară victorie în favoarea CFR-ului a fost 8-0 şi s-a înregistrat în anul 1920, iar cea mai categorică victorie a Universităţii a fost 6-0, în anul 1958.

Antrenorul cu cele mai multe derby-uri la activ este doctorul Constantin Rădulescu, cu 16 meciuri pe banca CFR-ului şi două pe banca Universităţii. (sursa: ziuadecj.ro)

Actualul antrenor al CFR-ului, Vasile Miriuţă, e sigur de victoria echipei sale, în ciuda faptului că la conferinţa de presă dinaintea partidei a spus că fiecare echipă are 50% şanse.

De cealaltă parte, antrenorul Universităţii, George Ogăraru, are nevoie de un rezultat pozitiv în Gruia pentru a mai strânge câteva puncte în clasament şi totodată pentru a se reabilita în faţa suporterilor.

error: Content is protected !!