UBB Cluj este cea mai mare universitate din Romania, in functie de numarul de studenti inscrisi la toate formele de invatamant

Updated on septembrie 25, 2014 Universitatile traverseaza una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani. Pe fondul declinului demografic, al scaderii numarului de absolventi cu Bacalaureat si al crizei, sistemul de invatamant superior de stat inregistreaza o scadere “dramatica la nivelul studentilor inmatriculati in regim cu taxa”.

333

Consiliul National pentru Finantarea Invatamantului Superior (CNFIS) a publicat Raportul public anual – 2013 Starea finantarii invatamantului superior si masurile de optimizare ce se impun. CNFIS este organism consultativ al Ministerului Educatiei Nationale si are rolul de a propune anual metodologia de repartizare pe universitati a alocatiilor bugetare destinate finantarii institutionale.

Cea mai mare universitate din Romania, in functie de numarul de studenti inscrisi la toate formele de invatamant, este Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu peste 35.000 de studenti in total, potrivit cercetarii. Pe locul al doilea este Universitatea din Bucuresti, urmata de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Merita mentionat, insa, ca ASE Bucuresti – care este pe locul 5 in functie de numarul total al studentilor – este surclasata doar de Babes-Bolyai in ceea ce priveste numarul studentilor inmatriculati la taxa. (sursa: hotnews.ro)

Topul universitatilor in functie de numarul de studenti:

  • Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca: 36.391 studenti in total (la licenta, master si doctorat), dintre care 13.628 cu taxa
  • Universitatea din Bucuresti: 30.487 studenti in total, dintre care 9.241 cu taxa
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi: 26.200 studenti in total, dintre care 9.188 cu taxa
  • Universitatea Politehnica din Bucuresti: 25.382 studenti in total, dintre care 2.699 sunt cu taxa
  • ASE Bucuresti: 23.678 studenti in total, dintre care 11.464 cu taxa
  • Universitatea din Craiova: 20.088 studenti in total, dintre care 7.104 cu taxa
error: Content is protected !!