Cluj: Problema semafoarelor de la Iulius Mall ar putea fi rezolvata. Vezi aici care este varianta gandita de Primarie

Updated on septembrie 19, 2014 Cele două semafoare existente lângă centrul comercial din cartierul Gheorgheni nu vor mai fi funcţionale. În schimb, municipalitatea ia în calcul amplasarea unui semafor propriu.

444

Accidentul în urma căruia un copil de 12 ani a fost lovit de maşină pe trecerea de pietoni din apropierea Iulius Mall a readus în discuţie problema semaforizării şi construirii unui sens giratoriu în zonă. Primarul Emil Boc a declarat că cele două semafoare existente în zonă nu vor mai putea fi puse în funcţiune, pentru că aparţin de Iulius Mall şi există şi anumite probleme cu softul acestora, însă acum a apărut varianta instalării unui semafor propriu al primăriei.

Propunerea a venit din partea consilierului local Ioan Bîldea, iar edilul a dat de înţeles în şedinţa de Consiliu Local de joi că va lua în considerare această soluţie. Pe de altă parte, dacă semaforul ar putea fi amplasat chiar la trecerea de pietoni de la centrul comercial, la intersecţia cu Aleea Slănic sensul giratoriu promis de municipalitate în această vară se lasă aşteptat. (sursa: citynews.ro)

„În calitate de consilier local, vă solicit încă o dată, domnule primar, să dispuneți semaforizarea de urgență a trecerii de pietoni din dreptul Iulius Mall și amplasarea unui sens giratoriu la intersecția străzii Teodor Mihali cu aleea Slănic, intersecție care mereu se blochează la orele de vârf. Vă cer să comunicați public un termen până când intersecția va fi semaforizată și un termen pentru finalizarea sensului giratoriu. Sper că nu este nevoie de o dramă pentru a vă determina să dispuneți odată semaforizarea trecerii de pietoni și amplasarea sensului giratoriu în zonă. Siguranța vieții clujenilor ar trebui să ocupe locul întâi pe agenda oricărui reprezentant din administrația locală”, i-a transmis lui Boc consilierul local PNL.

Semafoarele de la Iulius Mall au funcţionat pentru o scurtă perioadă de timp imediat după inaugurarea centrului comercial din 2007.

error: Content is protected !!