Un cartier din Cluj are propria zi, pe care o serbeaza cu foc de tabara. Primarul a fost invitat cu masina personala, sa si-o rupa prin gropi

Updated on august 23, 2014 Un mic cartier din Cluj-Napoca sărbătoreşte în acest weekend ziua dedicată locuitorilor comunităţii.

Restrânsa comunitate a Soporului continuă în acest an tradiţia începută anul trecut de a strânge  cât mai mulţi membri ai comunităţii în jurul unor evenimente culturale şi tradiţionale, sub sigla Zilei Soporului.

sss

În cadrul Zilei Soporului, comunitatea organizează diverse activităţi printre care se numără un atelier de sculptură ce îl are ca invitat pe artistul Ioan Astalus, atelier de pictură, expoziţie de fotografii din viaţa Soporului, spectacole folclorice şi altele.

Un număr important de activităţi vor beneficia de generoasa găzduire a muzeului etnografic “Poarta de su’ Feleac”, condus de Rodica şi Ghiţă Căpuşan.

“Noi suntem o comunitate foarte mică, uitată de lume, despre care lumea scrie şi vorbeşte doar iarna când nu se poate circula pe-aici din cauza zăpezii. Prin această zi dorim să venim cu ceva pozitiv, vrem ca lumea să vadă că suntem o comunitate activă şi multiculturală. Aici trăiesc şi români şi maghiari”, a spus Mihai Şerban, organizatorul evenimentului. (sursa: Ziua de Cluj)

Focul de tabără cu al sau cazan de gulas, grătarele, micii şi berea vor completa acest program, care se doreşte în primul rând un prilej de reunire a tuturor membrilor comunităţii. Evenimentul este organizat cu “marele entuziasm al locuitorilor Soporului şi cu micile resurse financiare ale fiecărui locuitor”, după cum a spus şi organizatorul.

La Ziua Soporului a fost invitat şi primarul Emil Boc, cu menţiunea de a veni cu maşina personală pentru a se convinge de drumul dificil pe care soporenii sunt nevoiţi să circule. Acesta nu a răspuns, însă, invitaţiei.

Fosta Colonie Sopor este acum o mică zonă intravilană ce aparţine municipiului Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!