Mircea Dinescu s-ar muta la Cluj: “Ma bate gandul sa ma mut aici. Oamenii sunt mai cu staif decat in Bucuresti”

Updated on august 25, 2014 Poetul Mircea Dinescu, invitat la Zilele Culturale Maghiare care se desfăşoară la Cluj-Napoca, nu şi-a ascuns aprecierea pentru oraşul considerat Capitala Transilvaniei.

dinesc
foto: Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Mircea Dinescu a fost unul dintre invitaţii speciali ai Zilelor Culturale Maghiare care se desfăşoară în această perioadă la Cluj-Napoca. Cunoscutul poet şi jurnalist a participat la o savuroasă întâlnire cu lutierul Janos Markus-Barbarossa, intitulată “Joaca de-a literatura şi joaca de-a gătitul”, în cadrul căreia participanţii au fost răsfăţaţi şi cu o delicioasă tocaniţă pregătită de cei doi.

După eveniment, Dinescu a vorbit şi despre pasiunea sa pentru vinuri, el fiind, de altfel, şi un cunoscut producător în domeniu.

“Eu nu sunt de acord cu snobismele potrivit cărora un anumit tip de vin se potriveşte cu o anumită mâncare. Desigur, la carnea de vânat merge mai bine vinul roşu, iar la peşte cel alb, dar nu e nicio regulă. Cum spunea Fănuş Neagu, cel mai bun vin e cel alb, sec, mult şi gratis”, a spus, mucalit poetul. (sursa: citynews.ro)

Acesta s-a arătat încântat de interesul pe care l-a suscitat la Cluj-Napoca, fapt ce l-a determinat să le întoarcă favoarea clujenilor:

“Mă bate gândul să mă mut aici. Mi se pare mai frumos decât Bucureştiul, sau cel puţin oamenii sunt mai cu ştaif”, a mai spus Dinescu.

error: Content is protected !!