La Cluj incepe cel mai mare festival de tango argentinian din Romania

Updated on august 22, 2014 A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Tango Argentinian va avea loc de joi până duminică la Cazinoul din Parcul Central.

Evenimentul, care va debuta joi la Cluj, este considerat drept cel mai mare festival de tango argentinian din România. „Tango Cazino” va avea loc la Centrul de Cultură Urbană Casino situat în Parcul Central, acolo unde sunt aşteptaţi să participe peste 300 de dansatori amatori şi profesionişti din opt oraşe ale României, dar şi din ţări ca Argentina, SUA, Spania, Franţa, Italia, Germania, Austria sau Serbia.

cc

„Joi, 21 august, pe platoul din faţa Cazinoului vom avea instalat ring special de dans şi vom susţine un curs gratuit de iniţiere în tango argentinian cu instructorii Companiei de Tango Cluj, de la ora 19.00-20.30. Vineri, 22 august, cursul gratuit programat tot între orele 19:00 şi 20:30, va fi susţinut de profesori invitaţi de la Casa de Tango din Bucureşti. Sâmbătă, 23 august, doi instructori români de etnie maghiară, care locuiesc în prezent la Budapesta, Katalin Csontos şi Endre Szeghalmi (Bario del Tango), vor susţine un alt curs gratuit de iniţiere în tango argentinian, pe str. Mihail Kogălniceanu, în faţa scenei, de la ora 14.00-16.00.  Acest eveniment va fi inclus în programul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj. Cursul va fi susţinut în limba maghiară. Foişorul din Parcul Central va găzdui tango în aer liber, tot sâmbătă, 23 august 2014 de la ora 15.00-20.00. Duminică, 24 august, pe platoul din faţa Cazinoului, va avea loc o demonstraţie de tango argentinian, începând cu ora 20.00”, au declarat organizatorii. (sursa: citynews.ro)

Aceştia se aşteaptă la peste 5.000 de participanti si spectatori la evenimentele din perioada festivalului. Printre invitaţii care vor susţine demonstraţii şi seminarii vor fi maeştrii internaţionali Cecilia Piccinni (Argentina), Dominic Bridge (USA), Fausto Carpino (Italia), Stephanie Fesneau (Franta), Loukas Balukas si Georgia Priskou (Grrecia), Katalin Czidor si Tihamer Bogdan (Ungaria).

error: Content is protected !!