Spitalul de Boli Infectioase din Cluj ar putea fi centru de tratament pentru Ebola

Updated on august 11, 2014 Ministerul Sănătăţii a revizuit procedurile de monitorizare, supraveghere și control a bolilor transmisibile, având în vedere numărul cazurilor de Ebola de la nivel mondial şi după ce un român a fost suspect că ar fi contractat acest virus.

ccc

Conf. dr. Alexandru Rafila, consilierul ministrului Sănătății pe probleme de sănătate publică, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că tratamentul persoanelor care sunt suspectate că au contractat virusul Ebola se va face exclusiv în spitale de boli infecțioase.

În acest sens, Ministerul Sănătății analizează posibilitatea ca, pe lângă Institutul Național “Matei Balș”, şi Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca să facă parte din acest sistem.

Spitalele de boli infecţioase din Cluj, Timişoara şi Iaşi au secţii dedicate şi sunt echipate corespunzător printr-un program al Băncii Mondiale ca să preia astfel de cazuri.

Persoanele care vin sau se întorc în România din țări care ar putea să constituie sau constituie surse ale acestei infecții vor fi informați în scurt timp prin materiale tipărite la intrarea în țară și vor fi îndrumați, dacă este necesar, către sistemul medical, a mai precizat conf. dr. Alexandru Rafila. (sursa: citynews.ro)

Centrele unde vor fi preluaţi aceşti pacienţi trebuie să beneficieze de transport securizat, primirea acestora în unitatea sanitară să fie făcută pe circuit separat, iar plasarea pacientului să fie făcută în arii izolate.

Advertisements
error: Content is protected !!