Aproape 200 de studenti din intreaga tara au protestat in centrul Clujului. Ce ii nemultumeste

Updated on august 1, 2014

Recenta modificare a legii educaţiei îi deranjează tot mai mult pe studenţii din România, care s-au adunat la Cluj-Napoca pentru a le cere demisia miniştrilor Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu.

protest-studenti

Mult contestata Ordonanţă de Urgenţă care aduce modificări la Legea Educaţiei i-a făcut pe principalii lideri ai organizaţiilor studenţeşti din România să se adune la Cluj-Napoca, în încercarea de a-i determina pe reprezentanţii Guvernului să renunţe la aplicarea ei.

Astfel, aproape 200 de studenţi au mărşăluit pe câteva străzi din centrul Clujului, iar apoi s-au oprit în Piaţa Unirii, acolo unde, înarmaţi cu bannere la adresa, în principal, a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie şi a ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, au cerut atât demisia acestora, cât şi intervenţia Avocatului Poporului asupra legii educaţiei. „Pricopie eşti la fel ca restul”, „Şezi blând şi dă-ţi demisia” sau „Universităţile noastre nu-s afacerile voastre” au fost doar câteva dintre mesajele de nemulţumire ale studenţilor, mulţi dintre ei purtând leucoplast pe gură în semn de protest. (sursa: citynews.ro)

Aceştia au spus că săptămâna viitoare vor merge şi la Bucureşti să protesteze, iar dacă cerinţele lor nu vor primi vreun răspuns ameninţă cu alte mişcări de stradă odată cu începerea noului an universitar.

error: Content is protected !!