Companiile informatice isi deschid sediu dupa sediu la Cluj

Updated on iulie 22, 2014

Firmele clujene din sectorul tehnologiei informatice se extind tot mai mult. Cum ținta majorității companiilor IT de prima categorie este deja de 1.000 de oameni, un singur sediu este deja puțin pentru ele, în condițiile lipsei de spații corespunzătoare de birouri din Cluj.

sediu-it

AROBS și-a inaugurat cel mai nou sediu acum câteva zile, profitând de prezența la Cluj a ministrului Societății Informaționale, Răzvan Coțovelea. „Am făcut o inagurare ad-hoc pentru sediul de lângă Farmec pentru că era ministrul aici. În acest sediu vor activa 200 de oameni, majoritatea programatori. Menținem și celelalte sedii, în afară de cel din clădirea cu Nokia. Ne concentrăm mai ales pe soluțiile noastre de monitorizare a flotelor auto, iar următoarea țintă va fi piața Indoneziei, pe care o vom aborda în acest an”, susține directorul general Voicu Oprean, fondatorul AROBS. Sedii ale companiei se găsesc acum, în afară de cel central, din Piața Cipariu, pe străzile Henri Barbusse, Minerilor și Săpătorilor din Cluj-Napoca, la București și în Gloucestershire (Marea Britanie).

EBS și-a mutat o parte din activități la etajele 3 și 4 în clădirea albastră de pe str. George Barițiu, în care funcționa până nu demult Banca Transilvania (BT), iar acum s-a extins și peste drum, în clădirea Băncii Comerciale Române, la etajele 2 și 3, conform informațiilor ZIUA de CLUJ. La rândul său, BT și-a transferat o parte din operațiuni în Tetarom I, la noul său centru de date. EBS mai are sedii pe strada Pavel Roșca, în Cluj-Napoca, la București, Iași, Timișoara, Brașov și Sibiu. Compania NTT DATA a semnat anul trecut un acord privind preluarea integrală a EBS, ca parte a strategiei grupului japonez, direcţionată spre externalizarea serviciilor de management al aplicaţiilor, integrare SAP, platforme Microsoft şi Java. EBS are o țintă de 1.000 de angajați până în 2015. (sursa: ziuadecj.ro)

Imobilul de birouri de pe fosta platformă industrială de la Feleacul ar urma să găzduiască alte două companii din domeniu, SAP și Endava, care a solicitat spațiu și în viitoarea clădire United Business Center de pe malul lacului 1 din cartierul Gheorgheni. În imobilul Domus de lângă parcul I. L. Caragiale s-au instalat Iquest și Ullink. Grupul Brinel și-a extins serviciile și în parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca și mai are sedii la Oradea, Sibiu și București, Fortech are sediul central pe str. Meteor, dar și unul pe Frunzișului, TSS Yonder a luat mai multe etaje din Power Business Center – Calea Dorobanților și a deschis o filială la Iași, Softvision are și un sediu la Iași, în afară de cel de pe Republicii, de la Cluj.

Top IT Cluj

(cifră de afaceri și profit în 2013)

1. Endava…. 113 mil. lei +6,3 mil. lei

2. Iquest…… 83 mil. lei +14,2 mil. lei

3. EBS………. 79 mil. lei +8,6 mil. lei

4. Net Brinel.. 72 mil. lei +3,0 mil. lei

5. Accenture.. 57 mil. lei +8,9 mil. lei

6. Fortech….. 45 mil. lei +5,3 mil. lei

7. AROBS…… 45 mil. lei +2,5 mil. lei

8. Yonder…… 34 mil. lei +5,1 mil. lei

9. Softvision… 34 mil. lei +0,5 mil. lei

10. ISDC…….. 30 mil. lei +0,2 mil. lei

error: Content is protected !!