Cauti chirie in Cluj? Un absolvent al UTCN a dezvoltat o aplicatie mobila care te ajuta sa o gasesti

Updated on iulie 19, 2014

O aplicaţie gratuită de chirii pentru Cluj-Napoca, disponibilă pe telefoanele şi tabletele cu Android, a fost dezvoltată de un fost student al UTCN care a fost pus şi el, în timpul studenţiei, în situaţia de a căuta o locuinţă.

aplicatie

Povestea este simplă. Pe când era student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, el îşi căuta chirie în zona Observator. A văzut un apartament într-un bloc, nu i-a placut şi neavând calculatorul la el, a scos smartphone-ul şi a căutat o aplicaţie care să-i arate ce chirii mai sunt în zonă.

Nu a găsit nimic şi s-a hotărât să facă el aplicaţia. Un an mai târziu a creat Fizbo. Aplicaţia localizează telefonul chiar şi cu GPS-ul oprit şi arată pe hartă ce chirii sunt cel mai aproape în zona de interes. Respectiv cel mai aproape de facultate sau de locul de muncă.

Când apartamentul a fost găsit, persoana care a publicat anunţul poate fi sunată direct prntr-un simplu click, iar aplicaţia te direcţionează până la locul chiriei. Există şi posibilitatea de a salva anunţul pentru a reveni la el.
Aplicaţia vine şi în ajutorul proprietarilor sau agenţilor imobiliari care, în câteva zeci de secunde pot publica o chirie direct de la locaţia imobilului, aceasta devenind imediat vizibilă celor care caută chirii în zona. (sursa: citynews.ro)

Managementul chiriilor publicate se face direct de pe telefon sau tabletă.

În viitor, aplicaţia va permite şi închirieri în regim hotelier pentru turiştii care vin în Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!