Studentii clujeni ajuta sinistratii din Serbia

(Last Updated On: June 3, 2014)

Peste 20 de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj, membrii unei asociaţii studenţeşti, vin în ajutorul sinistraţilor din Serbia. Au iniţiat o campanie umanitară şi preţ de câteva zile vor să strângă bani, haine şi produse de igienă pentru zecile de mii de persoane afectate de inundaţii.

studenti-serbia

“Am pregătit campania, am strâns haine, bani, cu ajutorul studenţilor din facultate, cu ajutorul profesorilor. Situaţia este una neplăcută, este puţin spus, nefericită, este chiar un caz destul de dificil, şi noi acum, fiind la atâţia kilometri distanţă, nu putem înţelege cu exactitate prin ce trec”, a spus Vlad Toncean, preşedintele Asociaţiei Studenţilor Contabili RATIO.

Studenţii au deschis şi un cont bancar pentru donaţii. Până acum, au reuşit să strângă 8.000 de lei, dar mai au nevoie de încă 10.000 de lei, pentru a cumpăra cele 20 de tone de apă şi alimente neperisabile, pe care doresc să le trimită în Serbia.

“Am luat legătura cu colegii de la Novi Sad, de la universitate, şi dumnealor sunt înrolaţi în campania umanitară de ajutorare a victimelor inundaţiilor, ne-au spus că au nevoie în primul rând de apă potabilă, o suprafaţă întinsă din Serbia are şi pânza freatică actualmente şi sursele de apă deja infectate”, a precizat Irimie Popa, conferenţiar universitar la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din Cluj. (sursa: digi24.ro)

Donaţiile vor fi trimise în Serbia, la Novi Sad, la începutul săptămânii viitoare.