Cluj vs Craiova. Oltenii au trecut la atac. Aceasta e prima incercare a Craiovei de a intrece Clujul in lupta pentru Capitala Culturala

(Last Updated On: May 9, 2014)

„Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021” a început deja să implementeze, concret, o parte din punctele care alcătuiesc strategia pe care o are pentru a trece în fața contracandidatelor sale la titlul de Capitală Culturală.

city-news

În ultimele zile, doi artiști, unul din Cluj-Napoca, iar celălalt din Londra, pun pe picioare proiectul „Redescoperim Craiova prin artă stradală”, prin care acoperă cu graffiti mai multe fațade ale blocurilor din două cartiere ale Craiovei.

Cei doi artiști colaborează cu zeci de locuitori din cartierele Craiovița Nouă și Brazda lui Novac.

craiova2

În total, 11 clădiri vor fi acoperite de picturi-gigant, de artiștii Kero și Krom, doi prieteni foarte buni, primul din Cluj, iar celălalt din Londra. Fiecare perete pe care îl vor „zugrăvi” va fi acoperit de câte o imagine-simbol a orașului. Cei doi artiși s-au apucat de treabă și deja au finalizat două dintre cele 11 proiecte. Aceștia spun că locuitorii sunt entuziasmați, și că foarte mulți se opresc, fac poze, și stau chiar și ore în șir să discute cu cei care se ocupă de implementarea proiectului. (sursa: citynews.ro)

Prima pictură acoperă fațada unui bloc de patru etaje din zona unui fost cinematograf și suprapune două stiluri, unul care include folosirea negrului, iar cealaltă, a nuanțelor transparente.