Cluj: Perchezitii DNA la Consiliul Judetean !

(Last Updated On: May 28, 2014)

UPDATE 2

Cluj: Presedintele CJ, Horea Uioreanu, a fost RETINUT pentru luare de mita. Va fi arestat 30 de zile?

UPDATE

Presedintele CJ Cluj Horea Uioreanu a fost saltat miercuri dimineata de procurorii DNA pentru a fi dus la audieri intr-o ancheta ce vizeaza fapte de coruptie, au precizat surse judiciare pentru stiripesurse.ro.

Acesta ar putea fi retinut 24 de ore pentru luare de mita.

Procurorii DNA au descins miercuri dimineata la sediul CJ Cluj, pentru a strange probe in cadrul unei anchete care vizeaza acte de coruptie.

Potrivit unor surse judiciare printre infractiuni s-ar numara luarea de mita, iar implicati ar putea fi chiar persoane din conducerea CJ Cluj. Acestea ar urma sa fie chemate la audieri.

Se fac perchezitii atat la CJ Cluj cat si la seful CJ Cluj , Horea Uioreanu, acasa, dar si la adresa unor firme de constructii.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, in perioada 2013-2014, de catre persoane cu functie de conducere de la nivelul autoritatilor locale.

In cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizarii de catre instanta competenta, au fost efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societati comerciale, institutii publice si la domiciliile unor persoane.”

Sursele citate de Agerpres au precizat ca se fac perchezitii si la domiciliul lui Uioreanu, la Facultatea de constructii si la alte persoane fizice. Ancheta vizeaza posibile fapte de coruptie privind atribuirea de contracte preferential.