Avioane de luptă NATO la Câmpia Turzii. Cum arată celebrele CF-18 Hornet

(Last Updated On: May 8, 2014)

Şase avioane de luptă CF-18 Hornet au ajuns azi, 7 mai, la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii din judeţul Cluj. Acestea aparţin Forţelor Regale Aeriene ale Canadei şi vor participa la un exerciţiu comun româno-canadian. La începerea exerciţiului a fost prezent şi ambasadorul Canadei în România.

avioane

foto: adevarul.ro

„Canada e angajată să lucreze cu România şi ceilalţi aliaţi NATO pentru a derula exerciţii comune de succes, activităţi comune şi să ofere sprijin pentru măsurile NATO pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii pe continentul european. Canada sprijină ferm Ucraina şi aliaţii din NATO pentru păstrarea şi promovarea stabilităţii şi securităţii pe continentul european. NATO a demonstrat puterea solidarităţii cu aliaţii est-uropeani. În condiţiile ameninţărilor actuale, Canada îşi reiterează sprijinul neechivoc pentru alianţa transatlantică şi pentru menţinerea păcii şi siguranţei în zona euroatlantică“, a afirmat ambasadorul Canadei în România, Joanne Lemay. (sursa: adevarul.ro)

Ea a fost prezentă la debutul execiţiilor aeriene româno-canadiene care vor avea loc la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii în următoarele 5 luni.