(Last Updated On: April 1, 2014)

Unii șoferi au venit cu canistrele, alţii şi-au adus toate maşinile pe care le deţin. Oamenii se tem că acciza de 7 cenți, care se aplică la prețul combustibilului de la 1 aprilie, va creşte preţul la motorină şi benzină și îi va determina să circule pe jos.

cluj

Înainte de miezul nopţii, mii de şoferi clujeni s-au înghesuit la pompele de alimentare din oraş. Asta pentru a-şi umple rezervoarele maşinilor la preţ redus. (sursa: citynews.ro)

Oamenii au stat chiar şi zeci de minute la rând pentru a-şi alimenta maşinile, înainte de mizeul nopții, când a intrat  în vigoare noua acciză de 41 de bani pe litru de combustibil.

“Băgăm mai mult, că nu avem ce face. Oricum, vom rămâne cu mai puţini bani după curse”, ne-a declarat un taximetrist.

“Guvernanţii se gândesc numai pentru ei, dar pentru popor, nu. Ne scot banii din buzunar, adică hoţie la drumul mare. Aşa că îmi alimentez toate maşinile pe care le am cu familia mea. în total am patru, dar doar două sunt acasă. Măcar mai economisim ceva banuţi”, a adăugat un alt clujean.

Majorarea accizei pentru carburant, de 7 eurocenţi pe litru, intră marţi în vigoare, având ca efect creşterea cu 0,41 lei/litru a preţului la benzina cu plumb şi fără plumb, motorină şi petrolul folosit drept combustibil pentru motor (kerosen), potrivit estimărilor Ministerului Finanţelor.