(Last Updated On: April 1, 2014)

Departamentul de Psihopedagogie Speciala al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Eduatiei, din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, si Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca invita clujenii la Lansarea serviciului RoboBraille in Romania.

robo-braile

Evenimentul va avea loc in data de 2 aprilie 2014, de la ora 10:00, la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere Cluj-Napoca. RoboBraille este un serviciu de e-mail si web-based care transforma in mod automat documente intr-o varietate de formate alternative pentru persoanele cu deficiente de vedere si dificultati de citire. Acesta este un serviciu dezvoltat de Synscenter Refsnæs si Sensus ApS Danemarca. (sursa: stirileprotv.ro)

Pe 3 aprilie, incepand cu ora 10.00, va fi organizat un training pentru studentii din cadrul departamentului de Psihopedagogie Speciala. Training-ul va avea loc la sediul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Eduatiei.

RoboBraille este disponibil non-stop ca serviciu de sine statator, este gratuit pentru toti utilizatorii si nu solicita utilizatorilor inregistrarea pentru a utiliza serviciul. Interfata web este, de asemenea, disponibila intr-o versiune personalizata (supusa unei taxe de abonament) pentru institutiile academice si alte organizatii care doresc sa o includa pe site-urile lor. Pentru a incerca serviciul si a afla mai multe detalii accesati www.robobraille.org.