(Last Updated On: March 5, 2014)

O expozitie cu gravuri semnate de marele artist olandez Rembrandt van Rijn va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 12 Aprilie – 8 Iunie 2014, potivit SCnet.ro.

273 lucrari de arta semnate de unul dintre cei mai proeminenti pictori al tuturor timpurilor vor fi expuse la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

rembrandt

In primele patru saptamani ale evenimentului, vizitatorii vor putea admira lucrari cu teme biblice si renumitul autoportret al maestrului olandez, integrandu-se perfect in spiritul sarbatorilor pascale. Dupa o schimbare de exponate, alte lucrari si modele vor fi prezentate publicului, din 13 Mai 2014.

Expozitia va fi insotita de informatii despre realizarea gravurilor, de un congres international despre arta gravurii si de un concurs pentru artistii romani, care sunt incurajati sa creeze lucrari de arta cu tematica „Rembrandt”: gravuri, picturi si sculpturi. Cele mai bune lucrari vor fi expuse alaturi de operele semnate Rembrandt in perioada 27 Mai – 8 Iunie 2014.

In cadrul conceptului „Scoala altfel”, portile muzeului sunt deschise pentru elevi incepand cu data de 8 Aprilie 2014.

Acest eveniment este o oportunitate unica de a vedea capodoperele unui artist de talie mondiala in Cluj-Napoca, lucrari care sunt expuse de obicei in muzee precum Louvre din Paris.

Lucrarile fac parte din colectia „Euro Art” din Luxemburg, detinuta de unul dintre cei mai mari colectionari de arta din lume.

Expozitia a fost prezentata de curand si in Wroclaw, Polonia, numarandu-se printre cele mai vizitate expozitii din Polonia, cu un numar de 100.000 vizitatori. Dupa Cluj-Napoca, lucrarile vor fi expuse si in Bucuresti, Iasi, Timisoara si Brasov.

Bilete pentru evenimentul din Cluj-Napoca vor fi disponibile si prin intermediul SCnet, cu un discount de 20% la plata exclusiva prin voucher SCnet si la sediul societatii.

„Rembrandt – Apogeul artei gravurii”

Orar: 12 Aprilie – 8 Iunie 2014, Marti – Duminica 09.00 – 17.00
Adresa: Muzeul Etnografic, str. Memorandumului nr. 21, 400114, Cluj-Napoca

sursa: buzznews.ro