(Last Updated On: March 6, 2014)

A fost semnat contractul pentru finantarea primului program de studiu, specializarea informatica, cu predare in limba germana din cadrul Facultatii de Matematica si Informatica.

 ubb-cluj-2013

Contractul a fost semnat de Universitatea Babes-Bolyai, impreuna cu MHP Consulting Romania SRL, Porsche AG si cu EBS Romania S.A. Suma prin care cei trei parteneri ai UBB contribuie la finantarea programului de studiu va fi folosita exclusiv pentru finantarea activitatilor de cercetare si pentru sustinerea financiara a studentilor din cadrul acestui program. Pentru anul universitar 2014-2015 vor fi scoase la concurs 30 de locuri.

„Piata fortei de munca din Romania se afla in plin proces de reindustrializare, iar UBB este constienta de rolul pozitiv pe care universitatile il pot avea in cadrul acestui important fenomen economic”, a declarat prof. univ. dr. Rudolf Gräf, Prorector UBB, responsabil de linia germana si cooperarea cu mediul cultural german, joint degree si edituri.

Oferta de cursuri a acestui program cuprinde cunostinte teoretice si practice necesare unei pregatiri profesionale de calitate din domeniile: Fundamentele informaticii, Software Engineering, Baze de date si gestiunea informatiilor, Inteligenta artificiala si roboti, Programare Web si Aplicatii multi-media.

Programul se adreseaza absolventilor de liceu cu diploma de bacalaureat, cunoscatori ai limbii germane. Absolventii acestui program vor putea avea o cariera de succes, fie in cadrul firmelor partenere ale acestui program (Porsche AG, EBS Romania SA si MHP Consulting Romania SRL) sau in alte firme din industria IT, dar si din domeniul bancar, societati de asigurari, centre de tehnologie, institute de cercetare, scoli sau universitati.

sursa: stirileprotv.ro