(Last Updated On: March 18, 2014)

Între 20 și 21 martie va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Cluj Inovation Days, organizat de Cluj IT Cluster, eveniment la care sunt așteptați peste 400 de participanți din țară și din străinătate, iar peste 50 de experți interni și internaționali, comisari europeni, autorități publice, academicieni și oameni de afaceri vor lua cuvântul.

cluj-innovation-days

foto: facebook cluj it cluster

Printre comisarii europeni care au confirmat prezența la ediția din 2014 a Cluj Innovation Days se numără Comisarul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Dacian Cioloș, care va discuta despre Parteneriatul European pentru Inovare și Comisarul European pentru Politici Regionale Johannes Hahn, care va transmite mesajul său prin intermediul unei intervenții video.

„Ne bucurăm că acești reprezentanți de seamă din partea Comisiei Europene au acceptat invitația noastră de a participa ca speakeri în cadrul Cluj Innovation Days 2014. Acest lucru demonstrează că inițiativa noastră este deja cunoscută și susținută de oficialii europeni și sperăm ca, în urma evenimentului, să consolidăm și să extindem această susținere”, a declarat Alexandru Tulai, Preşedintele Asociaţiei Cluj IT Cluster.

Autorități publice locale și centrale, printre participanții în cadrul CID

 Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și Președintele Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu, sunt reprezentanții autorităților publice locale care au acceptat invitația de a participa la Cluj Innovation Days 2014. Acestora li se vor alătura și Vicepremierul Liviu Dragnea, Ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, Radu Puchiu, coordonatorul Departamentului pentru Servicii Online și Design din cadrul Guvernului României, dar și Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan.

 Profesori academicieni din țară și străinătate

 Evenimentul se va bucura și de prezența mediului academic din Cluj, prin reprezentanți ai conducerilor Universității Babeș – Bolyai, ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și ai Universității Tehnice Cluj-Napoca.

 În sesiunea Mastering Innovation, prof. dr. Stelian Brad din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca va discuta despre provocările întâmpinate de companiile din IT în mediul de afaceri, în ceea ce privește inovația. În aceeași sesiune vor lua cuvântul și prof. dr. Simona Motogna, prodecanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității Babeș – Bolyai, care va discuta despre importanța educației pentru inovare, dar și prof. dr. Carmen Socaciu, Prorectorul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, care va aborda o temă provocatoare despre bioeconomie și oportunitățile României în acest domeniu.

 În sesiunea Fostering Entrepreneurship, conf. dr. Radu Silaghi Dumitrescu, din partea Facultății de Chimie și Inginerie Chimică a aceleiași universități, va prezenta invenția sa revoluționară, sângele artificial.

Nu în ultimul rând, prof. dr. Marius Mărușteri, șeful Departamentului de Informatică Medicală şi Biostatistică al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, va vorbi despre următoarea generație de platforme educaționale, în cadrul sesiunii Showcasing Innovation.

Reprezentanții mediului de afaceri vor discuta despre inovație în sectorul privat

Vom avea alături și reprezentanți ai mediului de business din România și din străinătate, care își vor prezenta poveștile de succes, susținute de inovație, cu scopul de a inspira tinerii, dar și societatea în general să se orienteze către inițiativele antreprenoriale”, a explicat Alexandru Tulai. 

Din partea partenerului principal, BRD, vor lua cuvântul Călin Cojocaru, Director al Sucursalei Județene Cluj și Petre Roxana, Head of Innovative Products and New Technologies în cadrul aceleiași bănci. Din partea partenerului Microsoft vor vorbi Kostas Loukas, General Manager Microsoft România, Zoli Herczeg, Partner Business Evangelist Microsoft și Dejan Cvetkovic, Chief Technology Officer în Europa Centrală și de Est. Din partea partenerului Huawei vor susține o prezentare Ioan Demeter, ICT Director în Londra și Bogdan Mănoiu, Founder iRewind.

Evenimentul Cluj Innovation Days este organizat cu scopul de a consolida comunitatea IT locală şi de a facilita dezvoltarea legăturilor cu parteneri de afaceri naționali și internaţionali, în condiţiile în care mai mult de 80% din activitatea companiilor de IT din Cluj este reprezentată de furnizarea de servicii către ţările vestice, cu precădere Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, dar şi către Ţările Scandinave, China şi Japonia.

Ediția din 2013 a evenimentului a reunit la Cluj-Napoca circa 400 de reprezentanţi ai mediului de afaceri autohton, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, ai Guvernului României şi ai mediului universitar, precum şi delegaţi ai misiunilor diplomatice la Bucureşti.