(Last Updated On: March 6, 2014)

Goran Bregovic și Orchestra de Nunți și Înmormântări revin la Cluj, în 5 mai, cu spectacolul „Champagne for Gypsies” . Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor “Horia Demian”, cu începere de la ora 20.00

Primit foarte bine de criticii internaționali, albumul este rezultatul unor colaborări eclectice cu artiști recunoscuți, precum Gipsy Kings, Gogol Bordello sau Florin Salam.

goran-bregovic

“Acest album a apărut ca urmare a presiunii extreme la care a fost supusă etnia romă în Europa (expulzaţi din Franţa şi Italia, case incendiate în Ungaria, bătuţi violent în Serbia). Ţiganii nu sunt o problemă a acestei lumi, ei s-au numărat dintotdeauna printre oamenii talentați ai muzicii internaționale. Închin acest album talentului lor, care a inspirat compozitorii de-a lungul secolelor. Acest album este menit să ne reaminească de muzicienii romi preferați, care și-au pus amprenta asupra culturii populare în toată lumea”, a spus Goran Bregovic.

Devenit celebru după ce a semnat coloanele sonore pentru filmele lui Emir Kusturica “Vremea ţiganilor”, “Arizona Dream” şi “Underground”, Goran Bregovic îmbină ritmurile muzicii ţigăneşti cu muzica de cor balcanică şi rockul. Muzicianul bosniac cântă împreună cu Orchestra de Nunți și Înmormântări, formată din suflători ţigani, voci tradiţionale bulgăreşti, chitară electrică, percuţie tradiţională şi cor bisericesc.

Biletele la concert sunt disponibile la birourile Diesel Club (P-ţa Unirii 10), Polus Center (Diesel Cafe), Iulius Mall (centru info), iar on-line, pe www.eventim.ro.