Eleganta si diversitate intr-un decor contemporan, ce aminteste de natura

(Last Updated On: March 10, 2014)

Armonia dintre materiale și elemente aparent eterogene de design este o caracteristică a tendințelor actuale de design.

Să obții un „look” original pentru casa ta, în care să te simți bine și care să-ți reflecte gusturile și personalitatea. Iată o sarcină deloc ușoară – cel puțin fără ajutor profesionist. Pe Freshome.com este prezentat un concept reușit de design contemporan, realizat de designerul Alexandra Fedorova și echipa sa.

Amplasat într-un bloc nou-construit din centrul Moscovei (Rusia), apartamentul din imagini a fost amenajat pentru o familie cu trei copii. După o ședere de ani buni în Statele Unite ale Americii, părinții au decis să se mute în capitala est-europeană pentru a începe o nouă viață. Ținând cont de acest background, autorii proiectului au primit o provocare importantă, respectiv aceea de a crea un ambient modern și elegant, dar care să includă și elemente familiare, care să le amintească proprietarilor de vechea locuință. (sursa: imobiliare.ro)

Fundalul cromatic de factură neutră (mult alb și tonuri luminoase de gri, punctate de negru pe alocuri) – care devine dominant în zone precum hol, bucătărie sau baie – reprezintă un prim pas în crearea unui ambient elegant; nuanțele calde de bej și maro realizează un echilibru și reușesc să potențeze, în mod subtil, această impresie. Mobilierul modern, în linii simple, „curate”, se încadrează perfect în decor, conferindu-i un aer „actual”. Accentele de culori vii (precum verde sau galben), folosite atât în zona socială, cât și în cea privată a casei, o transformă într-un spațiu plin de viață, de energie, ce aduce aminte de natură.

Conceptul de amenajare realizat de Alexandra Fedorova se remarcă prin armonizarea unor elemente aparent eterogene de design (precum și a unor materiale diferite) specifică stilului contemporan. Astfel, decorațiuni din metal (candelabre, cele două bile din zona de dining etc.) se combină perfect cu tablouri mai mult sau mai puțin abstracte, fotografii alb-negru (în hol) sau viu colorate (în dormitoarele copiilor), dar și cu statuete din ceramică.