Brain Awarenes Week la Cluj. Cercetarile asupra creierului uman sunt sunstinute de UBB

(Last Updated On: March 10, 2014)

Pe o perioada de sapte zile, evenimentul Brain Awarenes Week, care promoveaza cercetarile asupa creierului uman, este sustinut anul acesta si de Universitatea Babes-Bolyai.

Brain Awarenes Week (BAW) va avea loc in perioada 10-16 martie 2014, iar la Cluj-Napoca evenimentele dedicate vor fi organizate de catre „International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health” din cadrul Universitatii Babes-Bolyai cu suportul „Federation of European Neuroscience Societies”.

ubb-cluj-2013

Pornind de la expertiza deja recunoscuta international in stiintele cognitive clinice, prin granturi si colaborari nationale si internationale, „International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health” din Universitatea Babes-Bolyai si-a propus sa faca prezenta romaneasca mai activa in acest domeniu de varf la nivel mondial: neurostiintele cognitive clinice.

In acest context, au fost demarate primele cercetari romanesti in domeniul neurostiintelor cognitive clinice din tara. Prima, psihoterapia cognitiv-comportamentala si cea de-a doua neurostiintele cognitive. Rezultatele obtinute, bazate pe inovatiile „Scolii clujene de psihologie clinica si psihoterapie”, au fost deja prezentate la conferintele majore in domeniu si sunt in pregatire pentru publicare.

Pentru a se ridica la cerintele internationale, institutul din cadrul UBB a creat Platforma SkyRa, complet dotata si functionala din 2012, ce are o dotare de tip world-class si o echipa de profesionisti pregatiti in si la standarde din strainatate prin colaborare cu Harvad University, Oxford University, Pisa University etc.. Consultantii Platformei sunt de asemenea cercetatori de top de la universitati de prestigiu.

sursa: stirileprotv.ro